DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Arienne Klijn

Biografie  |   Boeken  |   Videos

The road to freedom is hidden from view by the limits of your perception

Ik ben altijd bijzonder nieuwsgierig geweest naar het hoe en waarom van de keuzes die mensen maken. Die nieuwsgierigheid leidde me via het lezen van vele boeken al op jonge leeftijd naar inspirerende leraren uit diverse culturen. Zij hielpen me de spirituele levenswijsheid van de natuurvolkeren (in het bijzonder Native Americans en Druïden) te ervaren en zien hoe deze wijsheid ook in onze tijd handvatten biedt om jezelf, organisaties en de samenleving gezonder te organiseren. Tegelijkertijd studeerde ik psychologie en systemische psychotherapie, bestudeerde ik Jungiaanse archetypen en werkte ik met vele cliënten en organisaties in de praktijk.

In 2006 bracht ik mijn ontvangen inzichten en ervaringen samen in een taal en denkmodel waarmee je snel en eenvoudig zicht en grip krijgt op wat er speelt in jezelf, bij anderen en in je omgeving: de Schilden van je Innerlijke Familie. Veel van ons gedrag is onbewust en ontstaat ‘automatisch’ in de interactie tussen ons brein en onze omgeving. Er is nog een klein beetje ruimte over om zelf te regisseren. Neem je met deze methode de regie in de wirwar van rationele en irrationele bewegingen van mensen en groepen, dan kun je gemakkelijker het verschil maken in je omgeving en een waardevolle toekomst voor alle betrokkenen creëren.

Sinds 2009 publiceer ik boeken over mijn model en visie en spreek ik voor groepen en organisaties.

Ik heb ervaren dat er maar één ding is dat je echt kunt veranderen: de manier waarop je naar jezelf, anderen en de wereld kijkt. Als je jezelf die vrijheid gunt, gaat er een wereld voor je open. Als je me uitnodigt voor een lezing of workshop zal ik de Schilden van je Innerlijke Familie gebruiken om nieuw licht te werpen op jouw/jullie vraagstukken. Mijn toon is licht: humor en vreugde zijn voor mij belangrijke hulpmiddelen om taaie vraagstukken te helpen transformeren naar inzicht en resultaat. Mijn taal is helder en concreet en ik sluit altijd aan bij mijn publiek. Mijn stijl is ontschuldigend en waarderend en nodigt mensen uit van binnenuit in beweging te komen.

Specialiteit:

  • onderwerpen: ’gezond organiseren’, waaronder valt: leiderschap & samenwerken, persoonlijke en gezamenlijke ontwikkeling, vitaliteit en zingeving

  • stijl: aansluiten bij het publiek en de vraagstukken van de betrokken organisatie; complexe onderwerpen op luchtige en ontschuldigende manier terugbrengen tot de essentie; met humor en lichtheid nieuwe perspectieven openen.

Huidige maandelijkse lezingen en workshops: gratis workshops over de Schilden van je Innerlijke Familie.