DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Astrid van Noort

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Astrid van Noort (Rotterdam, 1967)

“Van magisch kompas naar jouw kompas, dat geeft rust, focus en bestemming ”

Astrid is een echte doener. Als ondernemer, coach, trainer, en opleider kijkt zij naar mensen in het geheel. Wie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan.

"Toen ik begreep hoe mijn roots mij hadden gevormd, kreeg ik ruimte om dingen anders te doen. Ik kon en ging bewuster, zichtbaarder mijn kwaliteiten inzetten. Ik begreep waar ik naar op weg ben. Mijn talenten heb ik niet voor niets gekregen. Wie ben ik om deze niet in te zetten zoals het bij mij past. Dit uitgangspunt gaf rust, focus en resultaat".

Al meer dan 18 jaar is Astrid zelfstandig ondernemer onder o.a. de naam trueNorth. Daarvoor heeft zij in verschillende sectoren en op verschillende niveaus gewerkt. Met trueNorth heeft zij vele uiteenlopende opdrachten voor kleine en grote bedrijven, verschillende universiteiten en overheidsinstellingen uitgevoerd. Daarbij heeft zij bovenal altijd vanuit het systemisch perspectief gewerkt met mensen.

Systemisch perspectief is naast allerlei andere dingen van jezelf inzetten, ook werken met de systemisch intelligentie van een groep, familie, gezin, bedrijf. Een logisch gegeven naast intellect, emotionele intelligentie etc. Astrid vertelt dat zij jarenlang niet bewust was van deze manier van werken en er toch gebruik van maakte. Zij ziet het als een extra informatiebron naast alles wat we ook al inzetten. Het is niet of/of, maar en/en. De combinatie maakt het succesvol.

"Tegenwoordig hoef ik niet meer uit te leggen wat systemisch werken is, laat maar zien en leer het ons, dat wordt nu gezegd".

Door haar manier van kijken en vragen stellen laat Astrid zien dat wat er dagelijks op de werkvloer zichtbaar is, feitelijk symptomen en kenmerken zijn van hoe mensen voorheen hebben leren handelen. Signalen waarom mensen de dingen doen zoals ze het doen. Waarom veranderen soms zo lastig is.

Zij noemt dit het vastzitten aan het magische kompas in jezelf of van het bedrijf. Dit maakt mede dat mensen vasthouden aan patronen en situaties die niet succesvol zijn. Mensen willen volgens Astrid echt anders als het niet werkt.

"Het magisch kompas begrijpen en dit gaan aansturen vanuit wat jij wilt en dus werken met je eigen kompas, dat werkt!! Alleen al zien hoe dat lukt, zijn voor mij de momenten waarom ik voor dit werk heb gekozen".

Samen iets in werking zetten waardoor een persoon of een organisatie dat kan doen wat noodzakelijk is om o.a. blij te zijn, vitaal, resultaat te behalen, doelen te stellen. Van doelloos naar focus, van onzichtbaar naar zichtbaar zijn, van onrust naar rust, van verlies naar winst, van incompetent naar competent, van valkuil naar kwaliteit.
Het fundament en het kompas dat richting geeft naar bestemming vertaald in doelen. Zo verbind je de weg naar binnen, gericht op bewustzijn, verbonden met de praktische weg in het hier en nu.

Astrid is een echte Rotterdamse waardoor zij ook in haar handelswijze plek geeft aan het credo “niet lullen, maar poetsen”. De dagelijkse inspiratiebron voor haar werk is de omgeving waar zij werkt en de mensen die zij ontmoet. De diversiteit is opvallend.

Astrid organiseert naast trainingen en opleidingen, workshops waardoor mensen door actief mee te doen en aan de hand van kennis een ervaring krijgen die ze bewuster maakt van wie ze zijn en wat ze doen.
Actief en gericht op de organisatie en/of de deelnemers. De vorm creëert plezier en is down to earth.

Producten en diensten:
• Kompasavonden in Rotterdam en Breda; kennismakingsavonden
• Workshop en lezing over systemische intelligentie
• Traject Systemisch Inzicht in werkdynamieken
• Opleiding Systemisch coachen
• Training Jouw Kompas in contact met de ander
• Workshop "De moeder- dochterrelatie; een speciale relatie

En coaching en systemische consulten gericht op de vraag die speelt.