DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Barbara Doeleman-van Veldhoven

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Barbara Doeleman-van Veldhoven is een zeer ervaren mindfulnesstrainer en landelijk spreker & docent op het gebied van mindfulness binnen zorg en organisaties. Tevens is zij bestuurder van de landelijke mindfulnessvereniging de VMBN. Met haar organisatie BFC Mindfulness en Compassie zet zij zich in voor de integratie van mindfulness binnen zakelijke en non-profit organisaties. Zij werkt o.a. in opdracht van de Academie voor Medisch Specialisten, de VvAA en werkt samen met het internationaal georiënteerde bedrijf PeopleRise, waarmee zij veranderprocessen en leiderschapsprogramma’s begeleid binnen organisaties. Barbara onderscheidt zich door haar vermogen wetenschappelijke inzichten en contemplatieve wijsheden en inzichten met elkaar te verbinden en een praktische vertaalslag te maken naar de dagelijkse praktijk: ‘from heaven down to earth’ (en dus met lichtheid & humor).

“Ik geloof dat ware wijsheid voortkomt uit de bereidheid je te verhouden tot wat er gaande is en dat ware wijsheid altijd hand in hand gaat met compassie. Ik geloof ook dat waar mensen gesterkt worden in wijsheid en compassie dit ervoor zorgt dat mensen, organisaties en samenwerkingsverbanden tot bloei kunnen komen. Onderzoek laat immers zien dat wanneer iemand meer in balans is, meer geluk en compassie ervaart dit op zijn minst 3 cirkels om die persoon heen infecteert met balans, geluk en compassie. Daarmee geloof ik dus ook in de kracht van interdependence. Mijn hele leven is het verlangen om aan deze processen een positieve bijdrage te leveren de grote drijfveer achter wat ik doe: binnen de zorg en binnen organisaties.”

Waar omstandigheden uitdagend zijn of verre van optimaal, is de belangrijkste kracht die we aan kunnen boren, de kracht van mindfulness: aanwezig zijn bij wat er is met een open onderzoekende houding; bewust en helder waarnemen wat er werkelijk gaande is en dat wat we waarnemen met compassie en wijsheid tegemoet treden. Dit legt de basis voor een bewuste en adequate respons en daarmee voor emotionele intelligentie, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.  Wetenschappelijke evidentie is alom aanwezig.

Mensen die meer mindful zijn: 

  • Hebben een groter vermogen adequaat om te gaan met stresssituaties
  • Hebben meer bewustzijn van wat er gaande is
  • Maken makkelijker contact en zijn responsiever in relaties
  • Ervaren mensen om zich heen (collega’s) positiever en raken minder snel verstrikt in conflicten
  • Zijn zelfbewuster en gezonder (tonen minder ziekteverzuim)
  • Zijn aandachtiger, hebben meer focus, zijn creatiever (better performance)

Samengevat: mindfulnesstraining bevordert de fysieke en mentale gezondheid. Leiderschapskwaliteiten worden gesterkt, arbeidsplezier en prestaties nemen toe en ziekteverzuim neemt af. Een in company-mindfulnesstraining is daarom een logisch onderdeel van een eigentijds human resourcesbeleid.

Mogelijkheden voor u of voor uw organisatie:

.        Faciliteren van de mogelijkheid voor werknemers om 8-weekse mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction) te volgen bij BFC Mindfulness & Compassie in Baarn op open inschrijving

·        Aanbieden van mindfulnesstraining at work ingebed in HR beleid van organisatie

·        Mindful Leadership Program (evt in co-creatie en co-work met PeopleRise)

·        Workshops / lezingen voor organisaties (binnen en buiten de zorg)

·        Mindful coaching in- ex company

Tevens is het mogelijk Barbara in te huren als dagvoorzitter, waarbij haar kracht is gelegen in het verbinden van mensen en thema’s en het op positieve manier uitnodigen tot een open en heldere dialoog. Haar natuurlijke, brede en oprechte interesse en communicatieve vaardigheden maken haar tot een bekwaam interviewer.

Barbara Doeleman-van Veldhoven
Barbara Doeleman-van Veldhoven

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Trainingen
Coaching
Workshops
Dagvoorzitter