DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Carla de Ruiter

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Vrouwelijk leiderschap vraagt om meer “Spirit”. Zonder trucjes maar juist vanuit wie je bent als mens.”

Carla de Ruiter is spreker, levensdesigner en auteur voor diverse online magazines voor vrouwen, waaronder Fempower Magazine en Vrouw & Passie. Het is haar missie om meer “Spirit” in vrouwelijk leiderschap in Nederland te brengen. Zij richtte in 2007 jaar bedrijf Decide2develop op. Vanuit deze organisatie begeleidt zij vrouwelijke pioniers en leiders bij hun Post-Persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor worden vrouwen zich bewust van een groter en vrijer potentieel dan persoonlijke ontwikkeling kan doen. Vanuit dit nieuwe perspectief brengt zij vrouwen samen om meer impact te krijgen met hun idealen voor een betere wereld. Carla is oprichter van het Pioniersplatform waar vrouwen samen komen om te leren kijken vanuit een nieuwe visie op het leven en gelijkgestemde pioniers en leiders te ontmoeten.

In plaats van te focussen op het individuele levensverhaal en de persoonlijke geschiedenis, leert zij vrouwen om de algemene, geconditioneerde structuren, die hen tot vrouw hebben gemaakt door cultuur, historie en biologie, te herkennen en te transformeren. De vrijheid die zij ontdekken is de basis van pionierend leiderschap.

Carla spreekt met een humoristische ondertoon en weet makkelijk een publiek mee te krijgen met haar niet alledaagse visie. Zij stelt (maatschappelijke) thema’s op een respectvolle maar uitdagende manier aan de kaak. Zij is altijd gericht op vooruitgang, innovatie en wat nog niet eerder is gebeurd. Met organisaties of opdrachtgevers kijkt zij graag naar een passende volgende stap.

Carla heeft een achtergrond als creatief therapeut, meditatie- en yogadocent, organisatieadviseur, en leidinggevende in diverse zorgorganisaties en justitie. Zij is opgeleid als Spiral Dynamics trainer door Chris Cowan (USA), waarmee zij vergaande wetenschappelijke inzichten opdeed op het gebied van cultuurverandering. Daarna specialiseerde zij zich in vrouwenontwikkeling en Post-Persoonlijk leiderschap. Hiervoor volgde zij een aantal jaren intensieve trainingen van Elizabeth Debold (USA) en Mary Adams (AUS). Beiden zijn autoriteit op het gebied van genderontwikkeling en vrouwelijk leiderschap. Haar werk is geïnspireerd door het gedachtegoed van (spirituele) evolutionaire denkers wat haar een visionair maakt op het gebied van maatschappelijke trends en de ontwikkeling van mensen, samenwerking en organisaties.

In 2014 bracht zij haar boek “Verzilver mijn ziel” uit. Een full-color gedichtenbundel over eenheid, liefde en ontwikkeling.

Reacties op haar werk:

“Ik ervaar Carla met haar visie op vrouwenontwikkeling als een pionier die iets te vertellen heeft in Nederland!”

Machteld van Ham, Interimmanager bij IM en advies met Zorg.

“Carla heeft een talent voor spreken. Met humor en aanstekelijke verhalen weet zij een publiek te boeien en mee te nemen. Ze maakt verbinding en weet je zo met haar boodschap te raken. Ik heb Carla twee keer zien spreken en met een grote glimlach genoot ik van haar speeches.”

Joni Bais, oprichter en eigenaar, TedX sprekerscoach Great Communicators

Carla de Ruiter
Carla de Ruiter

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen

Trainingen

Organisatieadvies

Retraites, meditatietraining

Levensdesignsessies (coaching, begeleiding)


Talen

Nederlands, Engels