DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Daniel Ofman

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Daniel Ofman is oprichter van Core Quality International en houdt zich bezig met zaken die de kern raken. Hij werd bekend door zijn bestseller ‘Bezieling en Kwaliteit in Organisaties’ waarin hij voor het eerst het kernkwadrant® introduceerde. Zijn nieuwste boek ‘Inspiratie en inzet in organisaties, Als harder werken niet meer werkt’ is een vurig pleidooi voor een integrale aanpak waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen wat maakbaar, planbaar, implementeerbaar en controleerbaar is, en wat niet. Inspiratie en inzet zijn niet te koop, maar krijg je als dat wat je doet inhoudelijk klopt, als je houding klopt en als de verhoudingen kloppen.

Hij gaat in zijn lezingen en voordrachten vanuit drie invalshoeken (Het, Wij, Ik) in op wat nodig is om inspiratie en inzet tot bloei te laten komen:

1 Het (=inhoud): klopt het inhoudelijk van waar wij mee bezig zijn?

2 Wij (=verhouding): klopt de wijze waarop wij met elkaar omgaan?

3 Ik (=houding): klopt mijn hart sneller en kan ik mij ermee verbinden?

Met zijn integrale benadering van leven, werken en organiseren, wordt duidelijk waarom veel traditionele manieren van managen niet kunnen en niet zullen werken. Hij maakt inzichtelijk wat nodig is om met minder energie meer te bereiken.

Alhoewel ‘spiritualiteit’ voor hem een inspiratiebron is, gebruikt hij het woord hoogst zelden vanuit de overtuiging dat dit Van-Zelf-Sprekend zichtbaar, merkbaar en ervaarbaar moet zijn.

Zijn specialiteit:

Daniel is een meester in ingewikkelde materie vereenvoudigen. Deelnemers gaan steevast naar huis met inzichten die onmiddellijk toepasbaar zijn, zowel in het werk als in privésituaties. Vrijwel altijd reageren toehoorders na afloop met opmerkingen als: “nu snap ik wat er bij ons aan de hand is en wat er nodig is.”

Met zijn modellen reikt hij een ‘taal’ aan die eenvoudig, inspirerend en praktisch is. Zijn boeken zijn dan ook vertaald in vele talen, waaronder Frans, Duits, Engels, Noors, Zweeds, Deens, Italiaans en Russisch).

 

Daniel Ofman
Daniel Ofman

Categorieën


Inzetbaarheid

trainingen
adviseur
lezingen

Talen

nederlands
engels