DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Daniel Rooijackers

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Daniel Rooijackers is regisseur en avonturier. Hij regisseerde hit series als Zeg n’s AA, Spijkerhoek en Eenmaal Andermaal en reisde (daarna) jarenlang door Azië en Afrika, op zoek naar onbekende gebieden, ongerepte natuur en oorspronkelijke bewoners. In 2003 heeft hij Footsteps Travel opgericht, een reisorganisatie, die reisavonturen organiseert waarin de deelnemer zelf de hoofdrol speelt. Op deze manier kon hij ook anderen meenemen op zijn reizen en daarmee inspireren met zijn ervaringen. Het meeste weet Daniel van de samenlevingen, culturen en geschiedenis van China, Mongolië en Zuidelijk Afrika. Veel lof verdiende hij met het idee en de organisatie van de Great Wall Skating Challenge waar Nederlandse schaatsers voor het eerst schaatsten op de Gele Rivier in China.

Daniel Rooijackers stamt uit een kunstenaarsgezin. Hij studeerde in 1986 cum laude af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, om vervolgens de jongste regisseur ooit te worden van hit series als Zeg n’s AA, Spijkerhoek en Eenmaal Andermaal.

Hij woont momenteel 5 maanden per jaar in China waar hij nauwe banden heeft met het Chinese volk en inmiddels ook met de Chinese Overheid. Omdat hij snel contact weet te leggen met mensen en het vertrouwen van mensen wint, spreekt hij nu ook met Hooggeplaatste partijleden over politiek gevoelige onderwerpen als Tibet en vrijheid van meningsuiting. Door zijn open blik en interesse in andere culturen wordt hij in China gezien als “ The Friendship’s Ambassador of China”, een titel waar Daniel erg trots op is. Zijn doorzettingsvermogen brengt hem waar hij nu staat.

Als Daniel een lezing geeft, kan hij u als het ware meenemen op zijn avonturen., Met veel passie, humor, foto’s, films en voorwerpen vertelt hij op beeldende wijze over onderwerpen die te maken hebben met zijn reisavonturen, bijzondere ontmoetingen met mensen en dieren, zijn levensvisie en idealen.

Nog indringender wordt uw ervaring als u deelneemt aan een reis van Footsteps Travel. Vanuit uw bedrijf of organisatie als maatwerk of als individuele deelnemer of met een groep sportvrienden. Daniel inspireert je tijdens een reis, geeft inzicht in andere culturen en daagt zo mensen uit op een andere manier naar zichzelf in relatie tot de natuur te kijken en zo wat meer “out of the box” te durven denken. Het stimuleert persoonlijke ontwikkeling, maar ook op professioneel gebied leidt dit tot een grotere bezieling en een duidelijker visie, strategie en verbinding binnen organisaties. Daniel adviseert ook journalisten in het buitenland en verbindt op gemeenschappelijke idealen en interesses.

Neem contact op als u durft!

Daniel Rooijackers
Daniel Rooijackers

Categorieën


Inzetbaarheid

  • Lezingen

  • Themareizen

  • Bedrijfsreizen op maat

  • Inspirator

  • Workshops/ trainingen


Talen

  • Nederlands

  • Engels