DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Dennis Heijn

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Dennis is zakenman, schrijver en verteller die mensen probeert te laten reflecteren op vele, ook voor de hand liggende, zaken en ze daarna tot actie probeert aan te sporen. Want daar gaat het uiteindelijk om. Wat heb je aan wijsheid als het je niet in je dagelijkse leven verder helpt?
 
Dennis belooft geen gouden bergen, komt niet met de ‘drie stappen tot geluk’ of de ‘vijf wetten van Dennis’, want het leven laat zich nou eenmaal niet vangen in enkele regeltjes. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er veel te leren valt en je steeds beter kunt gaan handelen. Want dat kan wel, je hebt altijd een keuze om anders en hopelijk beter te gaan handelen.
Of zoals de soefimeester (Murshid) Inayat Khan het zo mooi verwoordt:
Het is niet zo dat een Murshid zijn kennis aan iemand anders geeft. Het is niet mogelijk om je kennis op die manier te geven, dus de Murshid beweert niet in staat te zijn om dit of dat te doen. Zijn werk is om een ​​andere persoon te helpen om het uit te vinden voor zichzelf, om te ontdekken voor zichzelf wat waar is en wat niet. Er zijn geen leerstellingen te geven, er zijn geen principes vast te stellen en er zijn geen principes volgens welke zijn leerlingen hun leven moeten inrichten. Hij is slechts een leidraad langs het pad. Hij is degene die het licht dat al in de leerling aanwezig is aansteekt.
 
Als we succesvoller zaken kunnen doen door onze werknemers, klanten, leveranciers en stakeholders beter te begrijpen en in te zetten, zal de impact groot zijn. Verbeteren kunnen we altijd. Maar wat te doen? Het begint bij inzicht krijgen -  in jezelf en in de mensen om je heen. Wat we zouden moeten doen is vaak common sense, maar toch is het geen common practice. Waarom niet?
 
In zijn recente boek ‘Je kan bomen alleen ontwijken als je vaart hebt’ spoort Dennis, vader van zeven kinderen, de lezer aan te bezinnen en vervolgens de berg af te gaan; gebruik makend van de inzichten die hij opdeed aan zijn rijke werk- en levenservaring, waaronder zijn carrière bij Heineken waarvoor hij woonde en werkte in Italië, Argentinië, Israël en Hong Kong, zijn betrokkenheid bij vele innovaties, zijn kandidaatschap als Ajax-directeur en de ontvoering van zijn vader. In een bevlogen en persoonlijke stijl gidst Dennis ons langs de gevaren en kansen voor managers en werknemers en helpt hij ons die te begrijpen. Het boek is een feest van herkenning en bron van verheldering voor iedereen die werkzaam is in een professionele organisatie en nieuwsgierig in het leven staat.    
Om naar beneden te kunnen skiën tussen de bomen door moet je vaardigheden bezitten.  Vervolgens moet je erop vertrouwen dat je wat je tegenkomt kunt ontwijken. Dan is de kans op (innovatieve) successen niet alleen veel groter, de afdaling is ook veel leuker.
Dennis Heijn
Dennis Heijn

Categorieën


Inzetbaarheid

 • Lezingen
 • Teambuilding
 • Management training
 • Samen bepalen waar het team of bedrijf voor staat
              - DNA
              - Strategie
              - Waar gaan we naar toe en hoe creëren we daarvoor de alignment

Talen

 • Nederlands
 • Engels