DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Dionne Abdoelhafiezkhan

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Dionne haar motto in het leven is ‘Waar jij vandaan komt heb je niet bepaald, waar jij naartoe gaat heb je zelf in de hand’. Haar roots liggen in Frankrijk, Suriname, Trinidad en Perzië. Ze heeft Commerciële economie aan de HES en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit gestudeerd. Ze is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Amsterdam en omgeving. Je zou denken dat ze een identiteitscrisis heeft, maar het tegenovergestelde is waar; die rijkdom aan culturen maken haar juist wie ze is en die mix staat centraal in haar visie en aanpak.

Op dit moment zijn er (on)zichtbare obstakels die ervoor zorgen dat niet iedereen participeert zoals hij/zij wil, kan en/of moet.

Dionne heeft zes jaar geleden een ongesubsidieerde stichting opgezet en geleid. Stichting Hi5 was (inter)nationaal (h)erkend om haar kennis, kunde en netwerk op het gebied van in-/uitsluitingsmechanismen en de zelfontwikkelde Hi5 methodiek©. Met haar organisatie had ze in korte tijd een cross mediaal platform gecreëerd bestaande uit o.a. een eigen Hi5 Magazine (oplage 40.000) en een wekelijks radioprogramma op FunX wat Dionne co-presenteerde. Het radioprogramma had een uniek format waar een rolmodel uit bedrijfsleven een vacature meenam en luisteraars on-air op konden solliciteren. Verder was Hi5 de eerste en enige officiële partner van de Martin Luther King Center (Atlanta USA). Jaarlijks reikte de organisatie de Martin Luther King / Hi5 Award uit in de Heineken Music Hall wat 4 keer gepresenteerd is door Dionne samen met Jörgen Raymann en één keer met Humberto Tan. In hele korte tijd heeft Dionne van een rebels idee, samen met haar team een (inter)nationale organisatie weten neer te zetten. Na zes prachtige jaren heeft ze met het Hi5 team besloten om de stichting te stoppen en weer een ‘normaal’ leven op te pakken. Dit was van korte duur. Op verzoek van haar broertje en een ex-collega heeft ze haar besluit heroverwogen en heeft ze met hen een bedrijfskundige doorstart gemaakt waar de visie, ideologie en diensten strakker vormgegeven zijn. Dit is IZI Solutions (wordt fonetisch uitgesproken) geworden. IZI Solutions is een sociale onderneming die een verschil maakt op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt en in de samenleving voor jongeren uit alle lagen van de bevolking in de leeftijd van 15-35 jaar. Dit doet Dionne met haar team door middel van bewustwording, gedragsverandering en organisatieadvies gebruikmakend van innovatieve methodes en slimme oplossingen die zichzelf terugverdienen.

Dionne is een veelgevraagd expert o.a. bij MyGeneration@Work een Europees project waar kennis/netwerk uitgewisseld op het gebied van jong ondernemerschap, onderwijs, jongerenwerkloosheid, jongeren participatie en arbeidsmarktontwikkelingen.

 

Dionne Abdoelhafiezkhan
Dionne Abdoelhafiezkhan

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen / masterclasses
Dagvoorzitter
Discussieleider
Coaching