DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Dorien van Nieukerken

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Dorien is een ervaren spreker en zangeres vanuit het hart. Met haar vrouwelijk charme, oprechtheid, openheid, humor en podium presence is Dorien een inspiratie voor vele mensen van jong tot oud, van verschillende achtergronden. Ze heeft in haar leven een bagage vol wijsheid opgedaan die ze het liefst spelenderwijs, interactief en vol enthousiasme overdraagt. Ze is creatief en past zich graag aan aan haar doelgroep of denkt graag mee over hoe haar talenten een bijeenkomst, vergadering, event zouden kunnen aanvullen:
 
Dorien geeft lezingen, speeches, motivational talks, workshops en trainingen
 
Dorien geeft een zangoptredens maar kan ook met 1 song een event openen en de zaal in hun hart raken. acapella, met muziekband, of onder begeleiding van live muzikanten. 
 
Dorien verzorgt ook enter-trainment acts, waarbij inhoud en optreden worden gecombineerd.
 
Onderwerpen van haar optredens:
* Soul- Mirror: de ogen zijn de spiegel van de ziel. Onderwerpen:  compassie, (anti pestgedrag, anti discriminatie) verbinding, relaties, teambuilding, verlichting, de zoektocht naar de ziel, de ziel als spiegel…(alles waarmee je je vereenzelvigt, kan je geen pijn doen)
* Yoga - meditatie
* Innerlijk leiderschap 
* De 7 spirituele wetten van succes
* Vitaliteit - waar halen we de meeste energie vandaan
* De kracht van de vrouw volgens het Sjamanisme, wijsheid, rituelen, oude gewoonten en oefeningen.
* de 7 chakra’s 
* Communicatie
* 7 stappen voor een bezielde presentatie
* Doelen intenties en wensen (doelstellingen workshop) eventueel met een creatieve sessie: vision-boards maken

Dorien werkt vanuit een sterke en brede basis, vanuit zowel een spirituele als creatieve achtergrond.

Spiritualiteit is haar met de paplepel ingegoten en Dorien begon al 9-jarige leeftijd met yoga en meditatie, waardoor haar belangstelling voor mystiek, menselijke behoeften en persoonlijke ontwikkeling alleen maar toenam. Ze is het mysterie van het leven en het menselijk potentieel altijd blijven onderzoeken, voor haarzelf en voor anderen. Zelf voelt ze zich zeer verbonden met de weg van het hart, zoals die te vinden is in het universeel sufisme van Inayat Khan (bhakti yoga). Maar ook heeft het Shamanisme Dorien op haar laatste reis door Chili zeer geïnspireerd waardoor ze graag werkt met groepen vrouwen. Dorien heeft veel te danken aan haar ouders die haar er al vroeg mee in aanraking lieten komen. Zo verdiepte zij zich, evenals haar moeder, in ayurvedische massagebehandelingen.

Dorien is een door Dr.Deepak Chopra drievoudig gecertificeerd docent van de Chopra-programma's ‘Oerklankmeditatie’, ‘Ayurveda Lifestyle’ en ‘De 7 Spirituele Wetten van Yoga’. Zij is in Nederland medeorganisator van diverse bijeenkomsten van Deepak Chopra.

Ruim 12  jaar werkte Dorien in het bedrijfsleven als trainer en coach op het gebied van human resources, EQ, lifestyle-management en NLP. In totaal werkt ze nu zo'n 25 jaar met particulieren en mensen uit het bedrijfsleven.

Sinds haar jeugd koestert Dorien een passie voor muziek. Die resulteerde in een opleiding muziektherapie en zang, waarna ze 10 jaar op het podium heeft gestaan als zangeres. In die hoedanigheid werkte ze ook mee aan diverse TV-programma’s.

Dorien is oprichter en directeur van Heart House, ‘’where open minds meet’’. Een groot verzamelpand in hartje Bussum, waar trainers, coaches, en duurzame ondernemers onder 1 dak zitten. Hier is ook haar centrum Heart to Heart gevestigd, centrum voor yoga, welzijn, inspiratie. Heart to Heart organiseert vele lessen en workshops en behandelingen, en verhuurt ook mooie zalen en coaching-kamers.

In november 2014 verscheen haar eerste boek inclusief product op de markt ''Soul-Mirror''.
Dorien van Nieukerken
Dorien van Nieukerken

Categorieën


Talen

Nederlands
Engels