DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Elif Algu

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Elif Algu is een ondernemende idealist en een idealistisch ondernemer; ze is pionier in duurzaam leven, bedenker en initiatiefnemer van de Reclycle Sint. En met haar bedrijf, het duurzame merkenbureau Branding a Better World (BaBW), wil ze aan duurzame merken bouwen die een toegevoegde waarde hebben voor mens, milieu en maatschappij. Merken die niet alleen een geldwaarde, maar ook een klantwaarde en een samenlevingswaarde hebben. Merken die hun verantwoordelijkheid voor de toekomst en de maatschappij serieus nemen.

Haar lijfspreuk “The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it” is dan ook geen verrassing. Actie is geboden. En dat hoeft niet moeilijk of zwaar te zijn. Het ís mogelijk om het prettig te hebben en tegelijkertijd te denken aan het milieu. De wereld gaat helemaal niet verloren, als we maar op tijd bijsturen en de dingen onder ogen zien en samen aanpakken, zo is haar stellige overtuiging. Ze wil bewijzen dat de dominee en de koopman hand in hand kunnen en gelooft dat de economie socialer kan.

Elifs aanvliegroute voor deze veranderingen is communicatie, haar vakgebied. De meeste bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid weten niet goed hoe ze hun initiatieven op een juiste en positieve manier kunnen inzetten. Branding a Better World weet dat wel; communicatie is de kritische succesfactor om duurzame initiatieven succesvol te krijgen. Creatieve communicatie brengt mensen in beweging en BaBW bewegen ze graag de duurzame kant uit, stap voor stap. Vandaar het credo: one campaign at a time.

Elif Algu is moeder van 2 kinderen, Joya van 8 en Denne Dean van 5 jaar en woont in Amsterdam.

Elif Algu
Elif Algu

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Workshops
Brainstorms
Communicatie Advies

Talen

Nederlands
Engels
Turks