DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Eric van der Zwan

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Voor Eric staat een ding centraal: “Vandaag vertelt alles over wat morgen brengt”. Hij combineert zijn ervaring als organisatieadviseur met zijn intuïtieve vermogen om vastgelopen machines weer op stoom te brengen. Zo implementeerde hij o.a. veranderingen bij ABN AMRO, Havenbedrijf Rotterdam en Dienst Justitiële Inrichtingen. 
 
Aanvullend op zijn bedrijfseconomische achtergrond heeft Eric zich ontwikkeld op intuïtieve vaardigheden. Met behulp meditatie, energiemanagement en training leerde hij gebruik te maken van alles dat om ons heen is. Nu helpt hij anderen om dat niet tegen ons te laten werken, maar juist voor ons te laten werken. De toekomst staat voor hem niet centraal, maar wel de les die ons brengt op de plek waar we vandaag zijn. Dat moment geeft alle antwoorden. De kunst is om ernaar te durven luisteren. Volgens Eric doe je dat altijd zelf, maar nooit alleen.
 
Naast het geven van lezingen maakt hij o.a. blauwdrukken van organisaties, en vertaalt Eric zo strategieën naar eenvoudige implementaties. Voor hem is de vorm altijd ondergeschikt aan ambities en activeert hij daarmee potentie die anders verloren gaat. Momenteel bouwt hij aan OREQ, dat als platform een universele stekker aanreikt om fusies, overnames, (her)structureringen en veranderingen succesvol te implementeren. Zo haalt hij niet het kapitaal uit de markt, maar uit de organisatie!