DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Frank Post

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Frank studeerde 's avonds Pedagogiek en Andragologie aan de universiteit van Utrecht. Overdag werkte hij bij organisaties als Rank Xerox, AT&T en GITP International als Directeur GITP België, voordat hij in 1992 zijn eigen onderneming Post & Partners BV startte. Later kwam daar Frank Post Talent Support bij.

Frank is gefascineerd waarom mensen doen wat ze doen. Als vroeg in zijn loopbaan merkte hij dat medewerkers zich richten op het uitoefenen van een functie, in plaats van een rol te kiezen die past bij hun talenten. Soms zelfs hun ziel verkopend aan een organisatie, in plaats van vanuit hun eigen kracht tot hun recht te komen. Op den duur gaat dat wringen en dat gaat ten koste van je vitaliteit.

Wat Frank niet kan laten is mensen helpen hun vitaliteit te herstellen. Doel is dat zij ophouden een functionaris te zijn, maar zichzelf zijn en daarmee hun inkomen te verwerven. Hij ziet zichzelf als een 'ontknoper' die organisaties en mensen helpt uit te zoeken wat hun vitaliteit afknelt. Daarbij richt hij zich vooral op doelgroepen die nog maar weinig feedback krijgen: senior managers en executives. Daartoe ontwikkelde hij een uniek en persoonlijk coachingstraject: de Time OUT©.

In de afgelopen 22 jaar schreef hij diverse artikelen voor nationale en internationale vakbladen over competentiemanagement en coaching. Ook sprak hij op allerlei seminars en conferenties in binnen- en buitenland en doceerde vele jaren Performance Leadership bij Management Centre Europe in Brussel.

Met als thuisbasis Nederland werkte hij met managers in meer dan 20 landen binnen en buiten Europa. Zijn ervaring als consultant ligt in een breed aantal industrieën als ook in het werken binnen overheidsorganisaties. Enkele organisaties waar hij voor werkte zijn BASF, Belastingdienst, Coca Cola, Rabobank, Joop van den Ende Theater Producties, Facilicom Schoonmaakbedrijven, Chinese Petroleum Company Taiwan, Geo Delft, Tata UK, R.J. Reynolds Tobacco, Filmnet, Universiteit van Amsterdam, Bull Russia, het Ministerie van Financiën, het Korps Landelijke Politiediensten, de Nederlandsche Bank, de Dienst Werk en Inkomen van Amsterdam, KLM en CZ Verzekeringen.

Als follow-up van zijn coachingsactiviteiten begeleidt Frank sinds enkele jaren ook jonge stellen. Daarbij gaat het vooral om stellen die in het spitsuur van hun leven zitten met allebei een carrière, kleine kinderen, maatschappelijke rollen etcetera. Doelstelling is hen uit te dagen een balans tussen werk en privé te vinden op basis van het kiezen van de centrale waarden in hun leven. In 2006 verscheen zijn boek Typisch Opvoeden, het enneagram voor ouders en kinderen.

Hieronder enkele reacties van zijn cliënten:

Bram: Als ondernemer was ik op zoek naar het effect van mijn gedrag op anderen, binnen de rollen die ik zowel zakelijk als privé, binnen mijn gezin, vervul. Maar ik wilde me ook bewust zijn van het effect dat anderen op mij hadden. Ik wilde begrijpen waarom ik soms de energie kon verliezen in een samenwerking en hoe ik mijn talenten maximaal tot hun recht kon laten komen. Samen met Frank heb ik ontdekt welke eigenschappen ik gebruik in mijn communicatie. Maar ik heb ook vooral ontdekt welke eigenschappen ik (vaak onbewust) niet in zet in mijn communicatie naar anderen. Het effect is dat ik meer focus heb en effectiever met projecten, mensen en ideeën aan de slag kan. Door ook mijn partner bij de coaching te betrekken kon ik mijn plannen stevig borgen.

Ambroos: Frank is in staat om met jou een sfeer van vertrouwdheid te scheppen waarin je het absoluut niet bedreigend vind om heel persoonlijke onderwerpen met hem te bespreken. Je krijgt in de gesprekken met Frank niet het idee dat jij jezelf extra kwetsbaar opstelt, hoewel degesprekken in de regel een intiem, persoonlijk karakter dragen. Met Frank heb ik wel eens het idee dat ik op een feestje verzeild bent geraakt waarin ik in het middelpunt van de belangstelling sta als een soort jarige job en als cadeautje ontvang een toegewijde luisteraar die mij precies de goede vragen weet te stellen waardoor ik beter in staat ben om de juiste keuzes te maken voor mijn persoonlijke
ontplooiingskansen.

Jan: Frank Post ken ik als een integere professional en gelijktijdig met een warme persoonlijkheid. Zijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven gecombineerd met de vele studies die hij heeft gedaan, maken hem tot een coach waar je in goede handen bent. Stevig maar met oog voor de mens die voor hem zit. Frank is niet van 'pappen en nat houden' maar pakt door. Je wordt uitgedaagd snelheid te maken en diepte op te zoeken. Een bijzondere combinatie. Je voelt je niet de cliënt op de bank maar een collega professional, samen op zoek zijn naar ontwikkelingsmogelijkheden. Frank is niet voor één gat te vangen. Het arsenaal aan kennis en methodieken waarover hij beschikt, stelt hem in staat snel te schakelen en maatwerk te leveren. Door zijn vermogen om snel situatieste doorgronden en het tempo dat hij aanhoudt, zal niet iedereen direct een klik met Frank hebben. Het grote voordeel is dat je bij Frank heel snel weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Hij draait er geen doekjes om!

Henk: Ik heb de heer Post leren kennen als een uiterst deskundig organisatieadviseur die bovendien alle oog heeft voor de Mens achter de functionaris. Hij onderscheidt als geen andere de zaken die er toe doen en heeft de capaciteit om oplossend te handelen zowel voor de Mens als voor diens functie binnen de organisatie. Een verademing in vergelijking met vele anderen.

 

 

Frank Post
Frank Post

Categorieën


Inzetbaarheid

coaching, workshops, presentaties, lezingen, co-creatie


Talen

Nederlands
Engels