DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Fred Matser

Biografie  |   Boeken  |   Videos

ex-real estate developer, humanitarian & philanthropist

Fred Matser is professioneel filantroop. Hij verkeert op voet van vriendschap met beroemde mensen als Deepak Chopra, Michael Gorbatsjov, Jane Goodall, Carolyn Myss en Irene van Lippe-Biesterfeld. Hij is een authentieke en innovatieve denker en doener met een brede visie. Met Fred krijg je geen afgebakend onderwerp voorgeschoteld. Hij is als een minister zonder portefeuille die gaat voor het grote geheel. Hij deelt zijn geestesgoed langs eilanden van economie, filosofie, wetenschap en spiritualiteit. Daar waar alles samenkomt, is in het hart. Hij inspireert, verschuift denkkaders, raakt en verrast. 

Achtergrond

Fred Matser (1945) stapte met 19 jaar in zijn vaders vastgoedprojectontwikkelingsbedrijf Johan Matser BV. Op zijn 23ste was hij directeur van deze florerende onderneming. Hij ontwikkelde vele gebouwen, waaronder voetbalstadion Galgenwaard en ‘Hilvertshof’; één van de eerste grote overdekte winkelcentra van Nederland. In 1983 stapte hij uit het snelle zakenleven en trok hij met zijn gezin naar Zwitserland, waar hij als vrijwilliger voor het Rode Kruis een wereldwijd programma opzette voor de bestrijding van kindersterfte. Een aantal indringende transcendente ervaringen lieten hem de verbinding met de bron, de oneindigheid, ervaren. Sinds 1983 wijdt hij zich met tomeloze energie aan zijn doel: een gelukkigere, gezondere en duurzame wereld. Als beroepsfilantroop (co)financierde hij meer dan 1.000 projecten in 55 landen. Hij trekt zich het lot aan van wezen in Oekraïne, financiert microkredieten, initieert vredesprojecten en investeert in projecten met impact voor de samenleving. In zijn boek ‘Rediscover Your Heart’ met een voorwoord van Michael Gorbatsjov en een nawoord van Deepak Chopra, zet hij zijn levensverhaal en zijn geestesgoed uiteen.

Quotes

“We denken met een warm hart terug aan onze keukentafelsessie met Fred Matser. Fred neemt als een joker alle denkbare waarden aan. Je mag je even met zijn levenswijsheid verbinden. Hij voedt, verschuift denkkaders en laat je handelen met je hart.”

“De langste reis die je in je leven maakt is misschien wel die van je hoofd naar je hart. Fred zorgt voor een shortcut.”

Fred Matser
Fred Matser

Categorieën


Inzetbaarheid

lezingen
advies coaching

Talen

nederlands
engels