DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Hannah Nathans

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Rabbijn Hannah, van vaderszijde van Joodse afkomst, vond na lang zoekende te zijn geweest haar thuis in het Jodendom. Zij ging formeel tot het Jodendom over en werd uiteindelijk rabbijn.

Hanna’s loopbaanswitch voltrok zich geleidelijk. Zij werkte bij overheid en bedrijfsleven, eerste als wetenschappelijk beleidsmedewerker, daarna vooral op het gebied van opleiding en organisatie-advies. Haar  boek over adviesvaardigheden, nog steeds een ever seller, kan op meer niveaus gelezen worden: als vaardigheids- en als  spirituele training.  Als een der eersten in Nederland begon zij met het enneagram te werken. Het enneagram is een spiritueel model voor persoonsontwikkeling dat veel raakvlakken heeft met kabbala. Hierover publiceerde zij twee boeken. Hannah werd Joods spiritueel begeleider. Na de verkoop van haar bedrijf, Nathans Adviesbureau voor Organisatie en Opleiding, aan Rijnconsult,  richtte zij HaMakor, Centrum voor Joodse Spiritualiteit, op, en Tikkoen, voor psychospirituele en transpersoonlijke ontwikkeling. Zij behaalde een master in Hebreeuwse taal en cultuur aan de UvA, en studeerde voor rabbijn bij Aleph Alliance for Jewish Renewal, waar zij de laatste student was die smicha ontving van rabbijn Zalman Schachter Shalomi, zijn herinnering zij tot zegen. Zij was mede-oprichter van Weshachanti betocham, een kleine chavurah waar zij diensten leidt, en rabbijn van de onafhankelijke progressief-Joodse gemeente Beit ha’Chidush (Huis van Vernieuwing) in Amsterdam.

Zij werkt nu aan de verdere ontwikkeling van HaMakoren aan een boek over Tikkun hanefesh, het helen van de ziel. Vanuit HaMakor werkt zij samen met andere organisaties en personen die een bijdrage leveren aan een spiritueel georienteerd Jodendom. Zo is zij fellow van Stichting PaRDeS (voorheen B. Folkertsma Stichting voor Talmudica). Zij geeft les in Joodse onderwerpen, geeft spirituele begeleiding en pastorale zorg, ontwerpt en begeleidt geinspireerde levenscyclus ceremonies en rituelen, en leidt diensten en shabbatons

Hannah Nathans
Hannah Nathans

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Consultancy
Organisatie-advies