DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Harriët Kroon

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Boeken van

Harriët KroonVan ‘Zo onbeleefd’ naar ‘Aardig anders’

‘Aardig Anders’ is een e-book. Het is de titel van de digitale heruitgave van mijn boek ‘Zo onbeleefd. Japanners in Nederland’. Ik heb voor een nieuwe, vriendelijker titel gekozen, omdat de oude vaak voor verwarring zorgde. Velen interpreteerden de eerste titel als zouden Japanners onbeleefd zijn, wat allesbehalve de strekking van het boek is. Ik heb destijds voor Zo onbeleefd gekozen, omdat dit stempel voor beide bevolkingsgroepen geldt: veel Japanners ervaren Nederlanders als onbeleefd en andersom.

‘Aardig Anders’ vormt een collage van interviews en reportages uit de Japanse gemeenschap in Nederland. Ik heb dit boek met ontzettend veel plezier geschreven. Japanners kruipen erin uit hun schulp en vertellen vrijuit hoe ze over Nederlanders denken en vice versa. Het wemelt van de verbijsterende, hilarische en soms ook bijzonder pijnlijke anekdotes over hun cultuurverschillen.

Dit boek is het enige over de Japanse gemeenschap in Nederland. Een must dus voor ieder die met Japanners in Nederland te maken heeft. Vanwege de uitgebreide details over cultuurverschillen tussen Nederlanders en Japanners, fungeert het ook uitstekend als gids voor de Japanreiziger. Rudy Kousbroek schreef het voorwoord.

De pers

Het boek kreeg veel lovende recensies, o.a. in NRC-Handelsblad en HP/De-Tijd. In ‘t kort:

‘Met veel vermogen tot relativeren en met veel ruimte voor de betrokkenen zelf – de Nederlanders en de Japanners – weet Harriët Kroon een beeld te geven van hoe mensen die onverwacht en zonder keuze met elkaar geconfronteerd worden, elkaar zien en met elkaar omgaan. (…) ze houdt met details en humoristische wederwaardigheden de lezer tot de laatste pagina geboeid.’ – Marjan Bex in NRC Handelsblad

‘Voor de echte japanofiel is dit compendium een uitkomst. (…) Japanners vinden Nederlanders onbeleefd. Erg onbeleefd. (…) Voor Nederlanders is het altijd leerzaam een spiegel te worden voorgehouden, maar wat het extra boeiend maakt, is de kijk die de Japanners via dezelfde spiegel op zichzelf krijgen.’ – Gerard Mulder in HP/De Tijd

Kopen

Het boek is alleen digitaal te verkrijgen, de papieren oplage is uitverkocht. E-book ‘Aardig anders’ is voor slechts €6,99 te koop bij online boekhandels en uitgeverij Fosfor: www.uitgeverij-fosfor.nl/boek/aardig-anders.

Gegevens

Formaat: ePub met kopieerbeveiliging (DRM) van Adobe
Harriët Kroon
Harriët Kroon

Categorieën


Inzetbaarheid

Individuele begeleiding

Consulten

Lezingen

Workshops

Cursussen

Trainingen


Talen

Nederlands
Engels