DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Heleen ter Avest

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Heleen ter Avest begeleidt managers en directeuren in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid, leiderschap en emotionele intelligentie. Zo worden zij vrijer en inspirerender voor hun medewerkers en klanten, en veel krachtiger als leider. Dat levert een grotere motivatie, betrokkenheid, productiviteit en effectiviteit van hun mensen op, lagere ziektekosten en meer klanten die ook nog eens tevredener zijn. In samenwerking met haar collega-coaches opereert Heleen vanuit haar bedrijf Managers-EQ, dat zij in 2009 oprichtte.

Heleen is SPHBO-erkend registercoach en NLP Master. Een greep uit haar verdere opleiding en training: RET (Rationele EffectiviteitsTraining), TA (Transactionele Analyse), opstellingswerk, mindfulness, salescoaching, teamcoaching.

Op zoek naar een inspirerende spreker?

Met veel plezier verzorgt Heleen presentaties en workshops over leiderschap en emotionele intelligentie. Het levert managers inspiratie op, motivatie en energie. Om de uitdagingen rond continue verandering in de waan van de dag het hoofd te bieden met nieuw elan.

Nodig Heleen uit om te komen vertellen over vrij, krachtig en inspirerend leiderschap. Over emotionele intelligentie, de bijbehorende mythes en misverstanden en de sterke positieve invloed van een goed ontwikkeld EQ op prestaties.

Luister naar de verhalen over hoe deze zaken het succes van mensen en organisaties – vaak onbewust – maken of breken. En ontdek hoe de 5 stappen van de Routekaart naar vrij, krachtig en inspirerend leiden jou, je team(s), je collega’s helpen om tot veel betere resultaten te komen.

Wil jij je MT, HR-professionals of team(s) inspireren tot bezielde verandering, betere samenwerking en ondernemerschap? Stuur dan een bericht naar heleenteravest@managers-eq.nl of naar 06-51935369. We reageren zo spoedig mogelijk en spreken je graag.

Meer over Heleen en haar werk

Met veel plezier begeleidt Heleen managers in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en hun leiderschapskwaliteiten.

Heleen is haar professionele ontwikkeling – na het vwo – in de logopedie begonnen. Naast de behandelingen coachte zij ouders van kinderen met spraak-/taalproblematiek, en neurologiepatiënten en hun familie op het brede gebied van communicatie. Zij gaf op haar vakgebied presentaties voor en voorlichting aan artsen, andere paramedici, leerkrachten en ouders. Verder heeft zij jarenlange ervaring opgedaan in interne rollen binnen de zakelijke dienstverlening.

In coaching en training komen Heleens liefde voor het werken met mensen en haar resultaatgerichtheid bijeen en zij heeft tot haar plezier al velen mogen helpen in hun groei naar meer (persoonlijk) leiderschap en effectiviteit. Meer informatie over Heleens opleiding en ervaring vind je op haar LinkedIn-profiel.

Overvol hoofd als manager, en frustraties in samenwerking?

Ben je manager of directeur en wil je meer energie, succes en voldoening in je werk en leven? Ga dan aan de slag met je persoonlijke effectiviteit en leiderschapsontwikkeling. Dat helpt je als je een of meer van de volgende issues herkent.
 • tijdsdruk en onvoldoende ruimte voor reflectie
 • een overvol hoofd
 • gebrek aan voldoening, plezier en energie
 • onderbuikgevoelens waar je niet naar handelt
 • een ongemakkelijk gevoel voor stevige gesprekken
 • politieke spelletjes
 • frustratie als je impact onvoldoende blijkt om anderen in beweging te krijgen
 • de negatieve gevolgen hiervan voor je privéleven
Je bent niet de enige. Nogal wat managers herkennen dit en ze vinden het niet altijd een gemakkelijk gespreksonderwerp. De verwachting is nu eenmaal dat je ‘in control’ bent. Toch merk je dat je daar niet altijd aan kunt voldoen.

Je volgende stap als leider vergt iets anders

Het kan echt (echt) anders! Je bent al ver gekomen door een grote inzet, je talenten en hard werken. De volgende stap in je ontwikkeling en loopbaan zet je niet door meer van hetzelfde te doen en er nóg harder tegenaan te gaan. Wat heeft het verschil gemaakt in het succes van een inspirerend leider als Nelson Mandela? Hij moet een persoonlijk groeiproces hebben doorgemaakt om te kunnen bewerkstelligen wat hij heeft gedaan.

De grootste verandering creëer je niet op gedrags- en vaardighedenniveau. Transformatie, diepgaande ontwikkeling, dát is wat zorgt voor effectiever gedrag. Voor vrij, krachtig en inspirerend leiderschap.

Hoe zou het zijn als…
 • je meer rust en ruimte in je hoofd ervaart
 • je effectieve keuzes kunt maken, waardoor je richting en voldoening creëert
 • je krachtig en vol zelfvertrouwen zou zijn
 • je authentiek kunt blijven in lastige of beladen gesprekken
 • je werkelijk overtuigingskracht en impact hebt
 • je emotioneel intelligent met spanningen kunt omgaan
 • je vanuit de juiste mindset omgaat met tegenslagen en succesvol bent
 • je vertrouwt op je intuïtie en deze effectief inzet
 • je plezier en voldoening ervaart, en hiermee anderen kunt inspireren
Dat heeft, even heel zakelijk, ook tot gevolg dat productiviteit stijgt, ziektekosten dalen, klant- en medewerkerstevredenheid toenemen en effectiviteit en efficiency verbeteren. Je bouwt aan de organisatiecultuur, met als gevolg een betere organisatieperformance en meer succes.

Effectieve en inspirerende leiders brengen beweging!
Heleen ter Avest
Heleen ter Avest

Categorieën


Inzetbaarheid

Coach (via haar programma’s)
Spreker.