DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Jacqueline Zuidweg

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Jacqueline Zuidweg (1965) is een veelgevraagd spreker, presentatrice en dagvoorzitter. Ze weet haar publiek te enthousiasmeren over haar passies voor ondernemen (ook met tegenwind!), financiële educatie voor kinderen en de combinatie van het ondernemerschap en gezin.

Na haar universitaire studie Nederlands recht in 1988 werkte Jacqueline 6 jaar als juriste bij een adviesbureau voor het MKB. Daar constateerde zij dat er in Nederland geen betrouwbare, betaalbare en kwalitatief goede schuldhulpverlening voor (ex-)ondernemers was. Jacqueline is in 1994 gestart met haar onderneming Zuidweg & Partners, om MKB-ondernemers bij te staan die in financieel zwaar weer verkeren.

De missie van Zuidweg & Partners is het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige en landelijk beschikbare schuldhulpverlening aan ondernemers en ex-ondernemers. Levensvatbare bedrijven (ondanks hoge schuld) die in zwaar weer verkeren, kunnen door haar dienstverlening doorstarten middels schuldsanering en voor vele ex-ondernemers wordt schuldsanering gerealiseerd op basis van nieuw loondienstverband.

De afgelopen 20 jaar heeft zij met haar bedrijf ruim 25.000 ondernemers bijgestaan. Focus lag en ligt nog steeds op het voorzien in eigen inkomen en het blijven participeren binnen onze maatschappij. Inmiddels is de organisatie veel breder actief dan alleen schuldsaneringsadvies, de organisatie verzorgt ook advies en opleidingen aan professionals en schuldhulpverlening voor werknemers

Onlangs is zij gestart met een nieuw initiatief MKBdoorstart.nl, een publiek private samenwerking ten behoeve van de ondernemer in zwaar weer.

Als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten heeft Jacqueline de prestigieuze Prix Veuve Clicquot in ontvangst mogen nemen. Jacqueline Zuidweg mag zich hierdoor Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen.

Haar eerste boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’, tips & adviezen voor en door ondernemers in uitdagende tijden, heeft zij geschreven samen met schrijfster Josette Dijkhuizen en is in maart 2013 uitgegeven.
“Ondernemen, dat willen we allemaal wel. Veel vrijheid en doen wat je leuk vindt. Maar er is een keerzijde van de medaille: het financiële risico is groot. In de eerste jaren houdt meer dan de helft van startende bedrijven op te bestaan. Bovendien is in deze tijden van crisis het aantal faillissementen in Nederland verontrustend. Maar falen kan ook een sleutel zijn tot succes, dus hoe zorg je dat je na het vallen weer opstaat en doorgaat?”

Andere functies die Jacqueline Zuidweg vervult zijn o.a. bestuurslid Stichting Jong Ondernemen ter stimulering van het ondernemerschap in het onderwijs, schaduwminister Werk & Inkomen van het schaduwkabinet Hans Biesheuvel (ONL) en Jacqueline is lid van de programmacommissie Stg. Management Studies (onderdeel VNO-NCW).

Haar specialiteit:

Jacqueline Zuidweg weet haar publiek te enthousiasmeren over haar passies voor ondernemen (ook met tegenwind!), financiële educatie voor kinderen en de combinatie van ondernemerschap en gezin.

De wereld verandert, heeft u al een plan B?

Bij het starten van een onderneming wordt meestal een bedrijfsplan opgemaakt, waarin is opgenomen hoe je het beste kunt starten en groeien. Er is aandacht voor marketing, product, financiën etc. Maar wat als dit bedrijfsplan, het plan A, niet werkt? In Nederland stopt 70% van alle Zzp-ers binnen 4 jaar. Wordt het geen tijd dat iedere ondernemer een plan B opmaakt? Wanneer stop je, hoe stop je en hoe ga je in je inkomen voorzien? Wanneer is een doorstart mogelijk en hoe doe je dat dan? Het hebben van een plan B, maakt het ondernemen en het realiseren van het oorspronkelijke plan A veel beter en relaxter!