DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Jan van Koert

Biografie  |   Boeken  |   Videos
De Nestor onder de Nederlandstalige gecertificeerde trainers in Geweldloze/Verbindende Communicatie.
Na militaire dienst is hij terechtgekomen in zijn eerste managementfunctie bij Siemens Nederland. Daarna werd hij adjunct directeur bij Varel in Roermond. In 1979 zijn eigen bedrijf, TIB b.v. en leidde dat gedurende 15 jaren. Aansluitend heeft hij nog een 5-tal jaren als adjunct directeur op managementcontractbasis gewerkt voor Initial Varel Security te Amsterdam. Gedurende die periode werd hem duidelijk dat zijn ziel en zaligheid niet langer in management binnen het bedrijfsleven lagen en ging hij opnieuw naar school.

Zijn studie in Neuro Emotionele Integratie, Natuurgeneeskunde en Masterpractitioner NLP brachten hem de titel “Vitaliteitscoach”.Op 1 januari 1998 begon hij met Vine coaching en training en in augustus van dat jaar kwam hij voor het eerst in aanraking met het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. In 1999 werd hij door Marshall Rosenberg als trainer geweldloze communicatie gecertificeerd. Aansluitend daaraan heeft hij nog ruim 500 trainingsuren besteed aan het zich verder eigen maken van dit gedachtegoed. En daarmee is zijn voortdurende ontwikkeling op dit gebied niet afgesloten. Sinds 1998 heeft hij duizenden uren aan training en begeleidingservaring opgebouwd waar velen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Vine coaching en training biedt een gestructureerd opleidingen pakket waaronder een Train de GC trainer opleiding en een mediator jaartraining. Op Youtube zijn een dertiental interview gesprekken gepubliceerd.

In 2007 publiceerde hij zijn eerste boek: “Wat je vindt mag je houden”, dat inmiddels zijn 10e druk heeft beleefd.

In juni 2014 zal er van hem een DVD verschijnen met de Essenties van een introductietraining in Verbindend Communiceren en aan het einde van 2014 komt zijn tweede boek uit. Dit boek beschrijft de relatie legt tussen Geweldloos/Verbindend Communiceren en “Een cursus in Wonderen”.
 
Jan van Koert