DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Jeroom Remmers

Biografie  |   Boeken  |   Videos

JEROOM REMMERS (1966) is een gedreven, creatieve, groene ondernemer en was oprichter van twee jongerenorganisaties voor milieu & duurzame ontwikkeling en talloze andere groene en duurzame initiatieven, waarvoor hij ook prijzen won. Expertises: duurzaam ondernemen en leiderschap, duurzaam beleggen, klimaatbeleid, natuurbescherming, duurzame landbouw, coalitievorming, lobby, campagnes, onderzoek en fondsenwerving. Remmers is eigenaar van Greencampaign en werkt onder andere bij De Groene Zaak. Ook is Remmers actief als journalist en geeft hij lezingen over zijn boek ‘Inspirerend leiderschap’ in diverse locaties.

Business en spiritualiteit

Jeroom Remmers: “Deze tijd vraagt om vernieuwing en dat vraagt om creativiteit, inspiratie, passie en durf. Wij hebben mensen geïnterviewd die deze kenmerken in ruime mate in zich dragen. De tien gesprekken die ik voerde,   'voor mijn boek 'Leidraad voor inspirerend leiderschap - 15 duurzame kernwaarden van topbestuurders en deskundigen' maakten diepe indruk. Ik was nieuwsgierig of bedrijven naast maatschappelijk verantwoord ondernemen (people, planet, profit) oog hebben voor een vierde P: Pneuma, ofwel bezieling, spirit. Steeds meer bedrijven experimenteren met programma’s zoals mindfulness, zingeving, stilteruimtes of meditatie. Dat kan om diverse redenen: stressvermindering, inspiratie, medewerkers geestelijk vit, vitaal en innovatief houden. Hierbij wordt een weg naar binnen bewandeld en deze is helemaal niet zo gek als het lijkt. De meeste leiders die wij interviewden, passen zelf een van deze ontspannings- of bezinningsmethoden toe. Juist in deze crisistijd vol verandering, blijkt dit enorm belangrijk. Een CEO vertelde dat zelfs het voortbestaan van zijn bedrijf er van af hangt. Wat mij opviel, is dat velen die ik interviewde, aangaven dat zelfleiderschap dè succesfactor is voor goed leiderschap. Kan je reflecteren op je gedrag, je emoties beheersen, je eigen blokkades vrijmaken, vanuit stilte open staan voor inspiratie? Hierover lees je niets in managementboeken, maar Paul de Blot, Dien de Boer, Ugur Pekdemir, Wiet de Bruijn en Tijn Touber reikten diverse eenvoudige en effectieve methoden aan die ik zelf zo inspirerend vond dat ik ze heb uitgevoerd of van harte aanbeveel. Wat mij in alle verhalen inspireerde, is de vurige wens de wereld beter achter te laten voor mens en milieu en de bevlogenheid hoe hieraan gewerkt wordt. En hierbij zijn wij allen hard nodig, als leider!

Trainingen Leiderschap en duurzaamheid

Voor een duurzame samenleving zijn veel leiders nodig: inspirerende mensen die anderen in beweging krijgen. Omdat de wereld nog verre van duurzaam is, moeten er dus meer mensen getraind worden als leider. Hiertoe heeft Jeroom Remmers een unieke training ontwikkeld, samen met een succesvol trainingsbureau Route5 en Leadinghorses, dat werkt met paarden.

Greencampaign

Greencampaign is een consultancy bureau voor duurzaam ondernemen en leiderschap, opgericht door Jeroom Remmers. Greencampaign ondersteunt bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties bij het realiseren van duurzaamheids ambities, o.a. via campagnes.

Jeroom Remmers weet als geen ander wat er nodig is om succesvol te zijn als het gaat om duurzaam ondernemen. Dit kan op eigen kracht, maar samenwerken met partners en stakeholders levert meer op. Greencampaign is gespecialiseerd in deze producten en diensten: 

Communicatie

Vanuit Greencampagn ontwikkelt Jeroom campagnes en voert hij deze ook uit voor opdrachtgevers. Daarnaast kan Jeroom duurzaamheidsverslagen opstellen. Hij heeft een goede pen en schrijft als een freelance journalist regelmatig (opinie)artikelen over duurzaamheid in grote dagbladen of vakbladen.

Beleid

Jeroom Remmers was eerder senior consultant bij een adviesbureau. Hij adviseerde namens duurzame beleggers 70 beursgenoteerde bedrijven over duurzaam ondernemen. Jeroom’s kracht ligt in de verbinding: het sluiten van coalities en partnerschappen tussen bedrijven onderling, maar ook met maatschappelijke organisaties of overheid. Hij organiseert stakeholderdialogen, doet onderzoek, strategische beleidsadvisering en lobby.

Expertises en passies

  • leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

  • duurzaam ondernemen, duurzaam inkopen

  • energie en klimaat

  • voeding en duurzame landbouw

  • geld en duurzaamheid