DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

José Schoel

Biografie  |   Boeken  |   Videos

José is na een lange loopbaan in de financiële wereld nu werkzaam als zelfstandig consultant. Zijn loopbaan vond plaats het bankwezen en in het vastgoed. Hij heeft daarin leidinggevende functies bekleed onder andere als bijkantoor directeur, hoofd klantendesk rente- en valuta producten in de dealingroom, cash management consultant, hoofd treasury & risk management, Chief Operating Officer en Chief Risk Officer. In de meeste van die functies was de hoofdtaak het adviseren en begeleiden van zakelijke relaties.

Gedurende zijn loopbaan is hij voortdurend getraind, naast vaktechnische zaken, in sociale vaardigheden, communicatie, leiding geven en zelfontwikkeling.

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een brede specialisatie op het gebied van risico management. Hij heeft ervaren dat bij overheden, bedrijven en instellingen het risicobesef soms ver achterblijft bij de realiteit. Soms uit onbekendheid, soms uit opportunisme. Bij sommige woningbouw corporaties bijvoorbeeld is dat heel evident gebleken. Risico management en leiderschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Basale principes als “keuzes en consequenties van die keuzes”, “consequent en consistent inrichten” en “ verantwoordelijkheden en bevoegdheden” toepassen, ongeacht leiderschapsstijl, zijn een voorwaarde voor effectief risico management.

De rode draad in zijn loopbaan is het opzetten van nieuwe diensten, producten, organisatie onderdelen en structuren. Pionieren met nieuwe ontwikkelingen in nieuwe omgevingen. Hij heeft ook jaren in Azië en Oost-Afrika gewoond en gewerkt en daar geleerd succesvol te zijn in andere culturen. Over zijn expat leven in Hong Kong heeft hij het boekje ‘Observaties van een Gweilo’ geschreven.

Zijn belangstelling voor andere culturen en gewoontes heeft hem er toe gebracht actief te zijn (geweest) in o.a. Dragon boat racen en Kung Fu. Ook heeft hij zich bekwaamd tot level II Reiki practisioner. Als hobby job is hij regelmatig werkzaam als ski instructeur en voorts is hij een fanatiek mountainbiker waarover hij een blog bijhoudt.

José Schoel
José Schoel

Categorieën


Inzetbaarheid

Workshops

- lezingen en presentaties

- Advies

- Trainingen

- Interim manager

Niet beschikbaar op woensdag- en vrijdag ochtenden. In overleg eventueel ’s avonds.


Talen

Nederlands

Engels