DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Juul Martin

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Juul Martin is een gepassioneerde spreker en founder van het thema deeleconomie.I

Juul werkt er o.a. via lezingen aan om delende mensen en de deeleconomie te versterken. Meer verbinding, minder verspilling.De projecten van Juul zijn open voor iedereen om mee te bouwen en mensen doen mee omdat ze er simpelweg gelukkig van worden en dezelfde doelen willen laten lukken.

Waarmaken is simpelweg je doel realiseren.

Juul start daarom initiatieven waarvan ik denk dat de wereld er mooier door wordt. Meer verbinding tussen mensen en netwerken en minder verspilling van grondstoffen, kennis, talent en menskracht. Delen en de deeleconomie is hier een een mooie manier voor.

Juul bouwde een huis zonder geld, start en run offline en online deelplatforms en -events en probeer er een lerende reis van te maken.

Geld is maar een middel

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat je vaak helemaal geen geld nodig hebt om iets moois voor elkaar te krijgen, als je de mensen die hetzelfde willen aan je doel verbindt en bronnen en spullen benut die er toch al zijn. Ik verdien zelf niets aan mijn projecten, ik leef van het delen van wat ik geleerd heb in de lezingen die ik geef.

Zomaar een aftrap van een lezing: ‘Wie van jullie heeft er de afgelopen tijd pak hem beet vijf euro aan een vriend geleend?’ ‘En wie van jullie heeft het geld teruggevraagd toen het lang duurde voordat je het geld terug kreeg?’

‘En wie van jullie heeft een hele dag geholpen met verhuizen en die teruggevraagd?’

Hoe kan het toch zijn dat we in Nederland met z’n allen miljoenen boormachines hebben en er ieder toch maar een paar gaatjes per maand mee boren? Wat doen die boormachines de hele tijd?  Zouden we ook anders om kunnen gaan met onze overvloed?

Onze overvloed aan spullen, tijd, kennis en hulp?

Ik betrek jou en de rest van het publiek als ik kom spreken.

Jullie doen mee. Anders is het voor mij ook maar saai.

Wat je kunt met overvloed? Je kunt er bergen mee verzetten, huizen van bouwen, je buurt beter van maken en zelfs de hele wereld.

Hoe? Verbind mensen aan je doel, aan je absurd mooie droom en vraag om hulp.

Sedert 2009 werk ik aan het versterken van de deeleconomie en wat ik heb geleerd zou zomaar eens waardevol kunnen zijn voor jou of je organisatie. Misschien heb je vragen als: Hoe kunnen wij onze eigen bronnen nog beter aanboren en mensen laten uitblinken? Hoe kun je door te delen nog meer impact hebben dan met adverteren? Hoe bouw je aan je reputatie en verbind je je klanten? Hoe zorg je er voor dat absurd gave dingen lukken? Wat maakt dat mislukken leidt tot lukken?

Vertel me: Wat moet er lukken?

Het liefst stem ik mijn verhaal af op het doel van de bijeenkomst waar ik kom spreken.

Juul laat zijn tarief en waarde bepalen door de toehoorders van zijn lezingen.

Juul Martin
Juul Martin

Categorieën


Inzetbaarheid

lezingen


Talen

Nederlands
Engels
Frans