DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Karen Hamaker-Zondag

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Karen studeerde af in sociale geografie (1975) en in de planologie (1978), maar was in haar studententijd al actief bezig met Jungiaanse psychologie, astrologie, tarot, I Tjing en parapsychologie. Samen met haar man was ze meer dan 20 jaar kernlid van de Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek van de Parapsychologie, was actief in astrologische organisaties, en richtte in 1980 Stichting Achernar op: een volwaardige opleiding astrologie. In 1986 volgde Stichting Odrerir met een driejarige opleiding in de Jungiaanse psychologie, plus twee verdiepingsjaren. Samen met haar man richtte ze in 1990 het astrologisch vaktijdschrift Symbolon op, en begonnen een kleine uitgeverij.
Karen is redactielid van het tijdschrift Prana, heeft een column in tijdschrift Onkruid en schrijft veel voor tijdschrift Symbolon. Ze gaf en geeft lezingen en workshops in binnen- en buitenland, schreef 37 boeken en werkte mee aan 9 andere publicaties.

In 1998 werd Karen in de Verenigde Staten onderscheiden met de Regulus Award for Astrological Education, dat wel als de Oscar in de astrologie wordt beschouwd. In 1999 ontving ze in Australie het ‘Honorary Masters Diplom’ van de AGE, de International Astrological Guilds of Educators, en in hetzelfde jaar werd ze benoemd tot erelid van de Argentijnse Vereniging voor Jungiaanse Psychologie.
Op 14 februari 2009 werd ze door de C.G. Jung Vereniging Nederland tot erelid benoemd. Karen is sinds 2012 ook lid van de multidisciplinaire denktank van Dasym Research, die onderzoek doet naar maatschappelijke veranderingen.
 
"Alleen dat wat iemand werkelijk is heeft helende kracht."
 Carl G. Jung.
 
Wie ben ik, en wat is de zin van mijn bestaan? Het is een centrale vraag in mijn leven; een vraag die ik niet alleen psychologisch wil kunnen beantwoorden, maar ook vanuit een groter perspectief wil begrijpen. Die zoektocht heeft geleid tot fascinerende inzichten die ik graag met anderen deel, inzichten op psychologisch en spiritueel gebied, maar ook heel concreet op het gebied van economie, politiek en maatschappij. We leven in een heel spannende overgangstijd waar onder de oppervlakte de prachtigste dingen gebeuren!