DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Kim van der Leest

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Kim van der Leest (1962)      Zintuigen, beleving en welzijn
 
“De essentie is dat wij onze bestaansgeschiedenis grotendeels in de natuur hebben doorgebracht en daar zijn wij (onbewust) nog steeds op ingesteld.”
 
Met inspirerende praktijkcases laat drs. Kim van der Leest ons de verbanden en de ontwikkelingen in onze belevingswerelden zien. Ze zet haar toehoorders aan tot denken en doen door de verrassende-verbanden-en-geleerde-lessen in haar presentaties. Kim is gespecialiseerd in het creëren van een werk- of leefomgeving met positief effect op de zintuigen. Achterliggende filosofie: de via de zintuigen waargenomen sfeer beïnvloedt ons gedrag en welzijn. De wereld vol verandering en versnelling wordt steeds complexer. Een juiste inzet van zintuigen draagt sterk bij aan een beter en duurzaam concept. Ze laat deelnemers de potentie van de zintuigen beleven zodat ze geïnspireerd raken (hoe) deze in hun eigen werk toe te kunnen passen.
 
Kim staat voor een unieke multidisciplinaire aanpak en legt verbanden tussen biologie (wetenschap), bedrijfsleven(resultaat) en creativiteit.
Zij heeft zeer diverse opdrachtgevers van zorg, overheid, onderwijs, media, vastgoed, tuinbranche, horeca tot musea. Naast haar werk als conceptontwikkelaar met een creatieve en duurzame vertaling naar de praktijk en marktpartijen is zij regelmatig jurylid.
 
 Inspirator/sfeerspecialist Kim van der Leest is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Ze is te boeken voor lezingen, congressen, workshops en brainstormsessies.
 
Biografie:
Kim studeerde biologie in Utrecht en marketing aan INSEAD. Was als commercieel manager werkzaam in de zorg en het bedrijfsleven. Zij stond aan de geboorte van de site www.funda.nl. Na zeer jong zakelijk succesvol te zijn kwam Kim door een aantal  inzichten tot een bedrijfsmatige aanpak verbonden met welzijn

Kim was afgelopen jaren ook directeur van Hortus Arcadië, de botanische tuin bij de Radboud Universiteit van Nijmegen. Wegens bezuinigingen bij de Gemeente, dreigde de Hortus te sluiten en de medewerkers op straat te komen staan. Kim heeft de Hortus succesvol ontwikkeld van saai-oubollig-onbekend naar een b(l)oeiende plek voor jong en oud. Graag deelt zij de geleerde lessen. Kim is nu bestuurslid van de overkoepelende Nederlandse Vereniging van Botanische tuinen die zich met het project Planten voor de Toekomst richt op een breder publiek en een duurzame wereld.

Specialisatie: kleuren specialist/advies