DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Klaas Otten

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Alle leven in het universum is zich bewust van de harmonie met elkaar en weten hoe ze weg moeten geven aan de ander. Van alle schepselen lijkt het wel dat wij mensen de enigen zijn die zich niet bewust zijn van deze harmonie. Wij zijn de enigen die onderscheid maken. Ik geloof erin als wij verbinding maken met onze eigen innerlijke natuur en die vorm geven op aarde, wij weer in harmonie kunnen leven met onszelf en onze omgeving.

Mijn naam is Klaas Otten (1962) geboren in het Friese Oldeberkoop en vanaf 1991 woonachtig in Houten.

Van opleiding ben ik milieukundige en heb een tiental jaren gewerkt als adviseur/projectleider verontreinigde (water)bodems in de commerciële dienstverlening. Daarna de overstap gemaakt naar een leidinggevende baan bij een drinkwaterbedrijf. Daar zochten ze geen baas, wel een coach. Dat paste mij.

Bij mijn observaties als leidinggevende raakte ik gefascineerd door de vraag; ‘Waarom doen mensen en ook ik, de dingen die ze doen?’ Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar mijzelf. Ik nam deel aan workshops over lichaamswerk, begon te lezen over persoonlijke ontwikkeling, volgde trainingen in NLP, Transactionele Analyse en Systemisch werk. Ik raakte geïnteresseerd in (zen)meditatie en yoga. Er volgde een stilte-retraite bij Thich Nhat Hahn in Frankrijk. Vanuit de stilte leerde ik en raakte gefascineerd door de wijsheid van de natuur kennen.

Ik heb geleerd dat het bij effectief veranderen draait om bewustzijn en kiezen. Als je met hetzelfde bewustzijn naar de werkelijkheid kijkt, blijft het oude in stand.  Pas als je bewustzijn verandert, kan iets nieuws ontstaan en is transformatie mogelijk. Anders gezegd, neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en wil je daar het persoonlijk leiderschap in tonen.

In het begeleiden van individuen en teams richt ik mij op het bewust worden van de huidige situatie en het ontwikkelen van het leiderschap om de toekomst vorm te geven. Daarbij werk ik , naast de gebruikelijke werkvormen en locaties, ook met werkvormen vanuit de wijsheid van de oude natuurvolken. Denk hierbij aan zweethutten, Vision Questen en natuurwandelingen.

Wij zijn onderdeel van de natuur, laten we daar weer mee in verbinding komen en van haar magie leren.

Mijn specialiteit:

Persoonlijke en teamontwikkeling vanuit verandering van het bewustzijn.

Hiervoor werk ik met vormen als: Bewust Bedrijf Model®, natuurwandelingen, zweethutten, Vision Quest en workshops met het levenswiel.

 

 

Klaas Otten
Klaas Otten

Categorieën


Inzetbaarheid

  • Workshops

  • Trainingen

  • Zweethutten en Vision Quest

  • Spreker.