DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Koos Groenewoud

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Dienend en authentiek leiderschap, netwerken, inspiratie, enthousiasme en passie zijn Koos Groenewoud - die ook luistert naar de eretitel Mister Connectivity - op het lijf geschreven.

Zijn passie is NIEUW Leiderschap. Hij is oprichter en moderator van de 1000+ LinkedIn groep “Van management naar (Nieuw) leiderschap”

Koos geeft gastcolleges bij o.a. de NHTV in Breda en de Hogeschool Zeeland en had hij de eer om als keynote speaker op te treden voor de Europese top van de facilitaire- en vastgoedbranche, tijdens de FM Summit 2010 in Cannes. Daarna sprak hij onder andere: INTERNATIONAL: Marcus Evans (Cannes - keynote speaker); Seminar FM & RE (Barcelona); Hanzehogeschool - IFMA accreditation (Groningen). Alumni MBA Rotterdam School of Management (Erasmus University- Keynote speaker)

Zijn opdrachtgeefster schreef daarover:

"Thank you Koos Groenewoud (Mister Connectivity) for your excellent guest lecture during our EMBA09 Back to School Weekend at Rotterdam School of Management, Erasmus University, November 29 2013!".

Roos de Wit-Goedhart, C.E.O. Studytours

De positieve reacties op zijn presentaties versterkten zijn passie voor het thema leiderschap. Zijn kennismaking met servant leadership - zo’n twaalf jaar geleden - en authentiek leiderschap (Focus Conferences op Business University Nyenrode) waren voor hem het feest van (h)erkenning. Zijn persoonlijke kennismaking met John Kotter en Marshall Goldsmith bevestigden zijn visie op leiderschap. Hij was ook betrokken bij het event van Ricardo Semler van "de Baak" en recenseerde eind 2014 het boek “Unboss” van Lars Kolind.

De uitnodiging om Ambassadeur te worden van de stichting Greenleaf Center for Servant Leadership Europa ervoer Koos als een erkenning. Dit ambassadeursnetwerk bestaat uit een vijftigtal mensen in allerlei organisaties en bedrijven die Servant Leadership een warm hart toedragen en de principes uitdragen. Koos is ook ambassadeur van Go Beyond MBA en van Marshall Goldsmith. Verder schrijft hij columns en recenseert boeken over leiderschap, verandermanagement, Nieuwe Business Modellen en transitie.

Koos' visie op leiderschap vindt steeds meer weerklank; hij spreekt er met passie en humor over.

Zijn inleiding gaat over:

  • De trends in leiderschap

  • De hoofdpunten van het handvest nieuw leiderschap

  • Zijn persoonlijke missie

  • Servant-Leadership

  • De slechte gewoontes van leiders (Marshall Goldsmith)

  • Zijn eigen aanbevelingen