DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Loek Knippels

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Loek Knippels  (1949), sociaal pedagoog, holistisch counselor.
Na zijn studie sociale pedagogiek volgde Loek opleidingen in psychosynthese en Gestallttherapie. Hij trainde zich o.l.v. de Amerikaanse psycholoog Dr. Gregg Furth (medewerker van Dr. Elisabeth Kübler-Ross) in Jungiaanse tekeninganalyse en volgde bij het Centrum voor Human Social Functioning de opleiding in de HSF-counseling-methode. Hij is initiatiefnemer van Centrum Plein (in 1985, sinds 1992 Internationaal Holistisch Centrum) en initiator van de Holistische Leergang (gedeponeerd handelsmerk).

Werkte binnen verschillende onderwijsinstellingen en is jarenlang docent geweest aan de faculteit pedagogiek van de Hogeschool in Tilburg.

Hij is de grondlegger van de therapie, welke werkt vanuit de invloed van de prenatale periode: prenatale teksten. In 1995 publiceerde hij hierover – samen met Gerdi Preger – het boek “Een onbeschreven blad – de invloed van de prenatale periode”, uitgegeven bij Ankh Hermes.

Over dit onderwerp heeft hij gesproken op symposia, de radio (TROS-Perspektief) en t.v. (TROS-Spreekuur). Tevens heeft hij meegewerkt aan een wetenschappelijke uitgave van “Spiritualiteit en wetenschap”, samengesteld door prof.dr.ir. Iteke Weeda (Anthos uitgeverij Amsterdam, 1996). Hij schrijft met regelmaat in bladen als Spiegelbeeld en De Natuur Uw Arts.

Loek Knippels
Loek Knippels

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Trainingen
Consulten
Opleidingen


Talen

Nederlands
Engels
Frans