DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Marc Henzen

Biografie  |   Boeken  |   Videos

“Verandering begint bij bewustwording!”

Overwinning

Op een moment in mijn leven werd ik ziek (Colitis Ulcerosa). Mijn internist vertelde mij dat er geen volledige genezing mogelijk is en ik deze ziekte de rest van mijn leven zou houden. Mijn conditie en kracht gingen gaandeweg steeds meer achteruit. Op het dieptepunt aangekomen belandde ik in de WAO en stond ik op het punt om een stoma geplaatst te krijgen. Zover is het gelukkig nooit gekomen. Op het diepste punt kwam ik in aanraking met o.a. yoga, meditatie en mindfulness. Ik ben er vol voor gegaan. Mijn kracht, mijn weerstand (zowel fysiek als mentaal) en mijn conditie begonnen drastisch toe te nemen. In totaal ben ik 13 jaar ziek geweest; in minder dan 2 jaar ben ik van een wrak, naar volledig fit en vitaal gegaan.

Nu, ruim 18 jaar na mijn (zelf verklaarde) genezing ben ik nog steeds dankbaar voor een uitstekende gezondheid. Wat Westers-opgeleide artsen niet voor mogelijk houden, heb ik gedaan: genezen van een ‘ongeneeslijke’ ziekte. Het woord ‘ongeneeslijk’ heb ik tussen aanhalingstekens geplaatst. Daarmee wil ik mensen uitnodigen om eens een vraagteken te zetten achter vastgeroeste overtuigingen. Overtuigingen die , meestal onbewust, leiden tot vastgeroest denken, vastgeroeste gevoelens en vastgeroest gedrag. Uiteindelijk worden we ziek en ook dan stellen we onszelf geen vragen. Liever oncomfortabel ziek, dan nog oncomfortabeler de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Terugkijkend op mijn ziektegeschiedenis kan ik ten eerste zien dat de ziekte onvermijdelijk was en ten tweede kan ik met dankbaarheid terugkijken op dit proces. Want het heeft mij waanzinnig veel gebracht. Van een behoorlijk onbewust wezen, naar steeds bewuster in het leven staan. Dit is een onomkeerbaar proces dat nooit meer stopt, gelukkig maar!

Ik spreek graag en met veel passie over dit onderwerp en over wat tot mijn genezing heeft geleid: yoga, meditatie, mindfulness, coaching, gestalttherapie, affirmaties en visualisaties.

In al deze disciplines heb ik mij verder geschoold en bekwaamd. Ik geef hier nu les in en kan hierbij putten uit eigen ervaringen.

Ik neem mensen graag een tijdje bij de hand om een weg te wijzen. Niet mijn weg, want mijn weg is mijn weg en niet die van jou. Het gaat er om dat je je eigen weg vindt. En daar wil ik mensen bij ondersteunen.

Ook in mijn workshops, lezingen en trainingen wil ik je prikkelen en uitdagen om eens op een andere manier te kijken, te denken en te voelen.

Opleidingen

In de eerste plaats kan ik mij dus een ervaringsdeskundige noemen in het overwinnen van een ongeneeslijke ziekte. Na mijn herstel ben ik me gaan omscholen en heb ik me inmiddels een groot aantal disciplines eigen gemaakt en run ik sinds 2000 samen met mijn partner Annemarie de praktijk. De diploma's en certificaten waarover ik beschik zijn de volgende:

 • Gestalttherapeut / Coach

 • NLP Master Practitioner

 • Docent Mindfulness, Integrale Yoga en Meditatie

 • Mind Body Coach

 • Specialist Chakra-yoga & chakra-psychologie

 • Theta / DNA facilitator

 • Klankheling / Energy Trance Dance Facilitator

 • Bronnikov-methode / energiewerk

 • Kindercoaching / NLsPel / Reis naar binnen

 • Coach MIR-Methode

 • Begeleider/therapeut systemische- en familieopstellingen

 • Gespecialiseerd relatietherapeut

Missie

Het is mijn missie en mijn passie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van bewustzijn, zowel in mijzelf als in anderen.