DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Marianne Kimmel

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Marianne Kimmel weet dat het mogelijk is: na een traumatische gebeurtenis zoals bijvoorbeeld seksueel misbruik het geluk (her)vinden. Na een lange weg en keihard werken, heeft ze ervaren dat de wereld echt weer mooi kan zijn. Als inspirator, spreker en coach brengt ze mensen in contact met hun zelfvertrouwen, kracht en zelfliefde. ‘Want zelfliefde’, zo zegt ze, ‘is de enige weg naar bevrijding. En dat is haar missie: liefde terugbrengen naar plekken waar het ooit (deels) is ontnomen.

Ieder mens wordt gevormd door de ervaringen die we meemaken. Negatieve gebeurtenissen zorgen vaak voor negatieve overtuigingen. En langzaam worden die overtuigingen onderdeel van onze identiteit. We bouwen beschermingsmechanismen op, sluiten ons hart wat meer en handelen eerder vanuit angst dan liefde. En zo raken we langzaam steeds verder verwijderd van onze bron van liefde. Maar juist vanuit die plek kan echte bevrijding, geluk en liefde ontstaan.

Marianne heeft in haar leven veel signalen gehad die haar het idee gaven niet goed genoeg te zijn. Omdat ze van binnen nauwelijks liefde voelde, ging ze op zoek naar liefde buiten zichzelf. Soms vond ze het, maar vaker nog werd ze bevestigd in hoe liefdeloos ze dacht over zichzelf. Ze werd verlaten, genegeerd, geslagen en vernederd. Maar rond haar 35ste – na de zoveelste pijnlijke ervaring – realiseerde ze zich dat ze eerst op zoek moest naar liefde in zichzelf.

Marianne Kimmel spreekt vanuit haar hart, en stelt zich daarbij zowel kwetsbaar als krachtig op. Haar toehoorders worden geraakt door haar ontwapenende openheid. Haar positieve kijk op het leven, ondanks de verschrikkingen die haar zijn overkomen, inspireert hen om zelf ook meer uit het leven te halen. Om dankbaarder te zijn voor wat ze hebben, en liever te zijn voor zichzelf en anderen. ‘En dat is precies mijn grootste wens; dat iedereen die zich minderwaardig voelt, in liefde naar zichzelf kan kijken’.

Een bijzondere lezing gaat over de bijna-doodervaring die ze op 9-jarige leeftijd had. Aan de hand van de belangrijkste lessen die ze hierdoor leerde, inspireert ze toehoorders op een andere manier te kijken naar de dood, het leven en de liefde.

Marianne werkt vanuit haar eigen bedrijf ContactSignals, bureau voor bewustzijnscommunicatie. Een term die ze zelf heeft bedacht om de brug te slaan tussen de manier waarop we communiceren en de mate van geluk die we ervaren. Ook heeft ze de Stichting Project Speak Now opgericht, die als doel heeft om seksueel misbruik meer bespreekbaar te maken.

Daarnaast is ze al ruim veertien jaar zelfstandig communicatieadviseur, en begeleidt ze vanuit haar bedrijf Sunflower Communicatie organisaties met het optimaliseren van hun communicatie. Met haar bedrijf SiteScript Internetprojecten, dat ze na zes jaar in 2000 heeft verkocht, was ze één van de eersten in Nederland die zich richtte op online communicatie.

Onderwerpen:

  • Van overleven naar leven

  • Er is leven na seksueel misbruik

  • Wees jezelf! Altijd!

  • Een kijkje in de hemel

  • Bewuster communiceren en luisteren

  • Communiceren vanuit je hart

  • Ondernemen met passie

  • Bewustzijnscommunicatie

Marianne Kimmel
Marianne Kimmel

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen

Workshops

Coaching


Talen

Nederlands

Engels