DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Mariska Molenschot

Biografie  |   Boeken  |   Videos

De studie Franse Taal en Letterkunde nodigde uit tot een carrière voor de klas. Echter, het bedrijfsleven lonkte. Mijn ervaringen in commercie, management en coaching in combinatie met de didactische bagage leidde vervolgens onherroepelijk tot het vak van trainer.

De grootste uitdaging? Mensen zelf te laten kiezen voor veranderen. Ze te helpen met het nieuwe gedrag eigen te maken.

En bewust te laten genieten van het effect van dit nieuwe gedrag.
 

Change or Die! Wie durft.....

Krijg je je team niet mee om te veranderen? Ontbreekt de sense of urgency?

Als je worstelt met dit soort vragen, is het tijd om zo’n crisissituatie eens goed aan te pakken. Maar hoe ziet een crisis er nou eigenlijk uit? Ik durf te beweren dat het een tamelijk ongrijpbaar fenomeen is. Desalniettemin ervaar je de effecten elke dag: een structurele omzetdaling, toegenomen ziekteverzuim, falend beleid, ongemotiveerde medewerkers.

Je kent de symptomen als geen ander maar, de kans is groot dat je in zo’n situatie, met het beleid dat je voert en de maatregelen die je neemt, niet de crisis zelf aanpakt, maar slechts de symptomen.

Je ziet iets over het hoofd en juist dát beheerst jouw werk en tijd. De wil is er, evenals het lef om te veranderen. En toch...
Mariska is uitermate geschikt om duidelijk te maken hoe een crisis binnen bedrijven zich gedraagt, zich aanpast en tal van maatregelen overleeft. Haar aanwezigheid brengt mensen wel in beweging. Haar aanpak om organisaties onomkeerbaar te laten groeien, brengt razendsnel effect. Dat doet ze door gezamenlijk de “HOE vraag” in te vullen en dit direct te vertalen in “DOEN”. Vanuit de overtuiging dat gedrag de bepalende schakel is om te komen tot resultaat. Positieve beïnvloeding, het vergroten van de plussen en energie losmaken is hierbij de crux.

Mariska Molenschot
Mariska Molenschot

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Trainingen
Coaching


Talen

Nederlands
Engels