DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Mauk Pieper

Biografie  |   Boeken  |   Videos

 

Mauk is een begenadigd spreker en weet de zaal mee te nemen in ‘grote ideeën’ om vervolgens in de kleine details neer te dalen, geestig, gevat en met een kwinkslag en een knipoog.

Hij bezit de vaardigheid om bestaande inzichten uiteen te rafelen en on the spot weer te integreren.

Hij is één van de oprichters van ‘Venwoude Levensschool’ en directeur van het ‘Center for Integral Wisdom Europe’ en auteur op het gebied van Integraal Leiderschap en Spiritualiteit. Hij schreef ‘Humanity’s Second Shock and Your Unique Self’. 
Daarin behandelt Mauk de vraag welk bewustzijnsniveau we nodig hebben om een duurzaam te leven. Ook publiceert hij regelmatig op de site van Het Kind op ‘Duurzaam organiseren’  en zijn eigen blog op ‘Onconventioneel Spiritueel”

Mauk Pieper (1957) belandde op zijn 25ste in een crisis die hem tot een intense zoektocht en innerlijke ontwikkeling bracht. Hij verhield zich tot verschillende belangrijke leraren, waaronder Ken Wilber, Marc Gafni en JunPo Roshi.

Hij is de architect van het curriculum van de Venwoude Levensschool.

Mauk is er in gespecialiseerd om mensen, via training, advies en individuele gesprekken vanuit een geïntegreerde ervaring van lichaam, gevoelens en geest, de koers in hun leven te laten ontdekken en volgen.

Hij benadert de realiteit integraal. Daarbij zijn vier domeinen in het geding die weer vanuit verschillende perspectieven benaderd kunnen worden. Dit kan in lezingen leiden tot caleidoscopische inzichten en komische samenhangen.

1. Het domein met objectieve dingen in tijd en ruimte. (Het)

2. Het domein van de subjectieve ervaring (Ik)

3. Het domein van de intersubjectieve realiteit (Wij)

4. Het domein van systemische inter-objectieve realiteit (Hetten)

Bij een integrale benadering wordt gezocht naar de vruchtbare samenhang tussen de 4 domeinen om in concrete situaties tot bloei en groei te kunnen komen. De vraag is steeds: Wat kan mijn persoonlijke kwaliteit en leiderschap daarbij betekenen?

Mauk Pieper
Mauk Pieper

Categorieën


Inzetbaarheid

lezingen

trainingen

adviseur


Talen

Nederlands
Engels