DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Mayta Braun

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Mayta Braun is leiderschapscoach, spreker en auteur. Maar je mag Mayta ook altijd inzetten als wensput, klaagmuur, bedrijfs-nar of vraagbaak.

In zijn visie zijn leiderschap en discipline twee cruciale aspecten om te komen tot uitzonderlijke resultaten en prestaties. Leiderschap betekent dat je als mens of als organisatie je innerlijke kompas kent en belangrijker nog, het volgt. Een kwaliteit van het ware leiderschap is discipline, het door kunnen gaan waar het even tegen zit en anderen ophouden. En juist leiderschap en discipline blijken vaak ontbrekende elementen te zijn om daadwerkelijk het positieve verschil te maken als mens en als organisatie.

Het ontwikkelen van leiderschap en discipline dient hand in hand te gaan, want discipline zonder leiderschap leidt tot niets, en leiderschap zonder discipline leidt tot frustratie en teleurstelling.

De overtuiging dat er op dit gebied een enorm potentieel bestaat bij individuen en in organisaties, was ruim 20 jaar geleden de aanleiding om zijn een eigen bedrijf, Itasc Nederland, te starten. De ambitie was en blijft om een wezenlijke positieve impact te hebben op het succes van de mensen en organisaties waarvoor hij werkt.

Mayta is auteur van ‘Gouden Discipline’ (2014) waarin hij samen met Jeroen van den Brink aan de hand van vele interviews met gevestigde namen uit het bedrijfsleven, onderwijs, cultuur, sport en onderwijs op zoek gaat naar de psychologie en de fysiologie van de discipline. Het boek geeft vele praktische inzichten en bewezen technieken om discipline te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als binnen organisaties.

Daarnaast is Mayta co-auteur van de bestseller op het gebied van persoonlijk leiderschap ‘IK, Gezond Egocentrisme, Meer Effectiviteit’ (2005), dat hij met managementgoeroe Remco Claassen schreef. In de afgelopen jaren is IK, Gezond Egocentrisme, Meer Effectiviteit uitgegroeid tot een vaste waarde op het vakgebied van leiderschapsontwikkeling. In de afgelopen jaren zijn meer dan 25.000 exemplaren van het boek verkocht.

Ook schreef hij mee aan het boek ‘Ondernemend Adviseren’ (2013), het nieuwste boek van prof. Frank Kwakman van de Universiteit Nyenrode. Dit is het handboek voor professionals die boven de massa willen uitstijgen. Door niet alleen hun eigen vakgebied uiterst serieus te nemen, maar - als de situatie daarom vraagt - ook de rol van bedrijfskundige, adviseur of ondernemer te vervullen. Door kennis te hebben van de business van hun klanten en vragen van ondernemers in een breder perspectief te plaatsen. Om zo met betere adviezen te kunnen komen. Ofwel, om van vakprofessional naar businesspartner te ontwikkelen.

Mayta is oprichter en eigenaar van Itasc Nederland. De consultants van Itasc ondersteunen sinds 1992 vele nationale en internationale bedrijven en organisaties op het gebied van organisatieontwikkeling, HR, W&S, change, leiderschap en discipline.

Mayta Braun
Mayta Braun

Categorieën


Inzetbaarheid

Teamcoaching

Verandertrajecten

Lezingen

Workshops

Trainingen

Advies


Talen

Nederlands
Engels