DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Michaël Derkse

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Michaël Derkse is een ervaren leraar, inspirator en schrijver. Zijn werkwijze kenmerkt zich door originaliteit, levendigheid en humor en beweegt zich tussen een inspirerende en toegankelijke visie enerzijds en de realiteit van ons dagelijkse leven anderzijds. Zijn werk omvat: visionair zijn op het gebied van mens en samenleving, schrijven, voorstellingen/ voordrachten, seminars, mystiek onderricht en beleving, natuurtochten, verwondering.

Vanaf zijn achttiende begeleidde hij groepen rond spiritualiteit, zin- en vormgeving voor een grote diversiteit aan mensen en organisaties. Hij ontwikkelde geleidelijk aan zijn visie op duurzame transformatie in mens en samenleving, dat hij later de Pulsarvisie noemde. Daaruit zijn verschillende organisaties voortgekomen: het Centrum voor Gezond Leven in Rotterdam (1981), stichting Tara in Rotterdam, centrum voor spiritualiteit en ontmoeting (1984), begeleidingshuis de Hoeve in Cothen (1988), de Voorde in Steijl (1991) en Laag Zuthem (2000) en de driejarige Pulsar Academie voor mensen die vanuit hun professie met zijn benadering in duurzame bevrijdende verandering willen werken.

Michaël is vooral bekend om zijn universele kennis van transformatie en heling, zowel voor individuele mensen als relationele verbindingen en organisatievormen. Hij brengt op een natuurlijke wijze inzicht, beleving, natuur, voeding en verwondering samen, gericht op de uitnodiging dat elk van ons telt en het levensverhaal van elk mens wezenlijk is om te horen en deel te laten zijn van het leven van ieder.

Het door hem ontwikkelde samenlevingsmodel ‘de Audicratie’ gaat uit van de in de mens aanwezige natuurlijke waarden en van de noodzaak een omgeving zo in te richten dat dit mens- en levendienend is. In de loop van zijn leven is hij verschillende projecten begonnen die gebaseerd zijn op het werk van transformatie.

Hij is schrijver van ‘Met beide handen’, ‘Zo vrij als een vlinder’ – het werkboek voor transformatie, ‘Uit vrije wil – oude wegen voor een nieuwe tijd,  ‘De herberg van het hart’ en ‘de Weg ligt onder je voeten’. Binnenkort komt zijn werkboek uit in de Engelse taal: Soulfulness workbook 1 – Call me by my true name. Ook werkboek 2 is bijna gereed voor publicatie: the Alchemy of love and creation.

Michaël is geïnitieerd als sjeik in de Mevlevi-soefi-orde, die begon bij Jalaluddin Rumi.