DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Niko Roorda

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Niko Roorda wordt een ‘goeroe op het gebied van duurzame ontwikkeling’ genoemd. Hij is een stimulerende ontwikkelaar en coach die anderen inspireert met zijn energie en zijn enthousiasme. Origineel, creatief en onafhankelijk denker, uitzonderlijk breed opgeleid en ervaren, die theorie en praktijk met elkaar verbindt, wat originele en praktische methoden en resultaten oplevert.
 
Roorda heeft meer dan honderd organisaties in binnen- en buitenland geadviseerd en begeleid op het gebied van duurzaamheid, MVO, innovatie, organisatieontwikkeling en leiderschap. Hij heeft voor dat doel managementmethoden ontwikkeld die in meer dan dertig landen toegepast worden.
 
Niko schreef tien boeken over zijn specialismen; nieuwe boeken zijn onderweg. Een van zijn volgende boeken handelt over nieuwe economische modellen. In 2010 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht in de sociale wetenschappen, na zijn BSC sterrenkunde en zijn MSc theoretische natuurkunde en filosofie. Samen met zijn uitgebreide managementopleiding en zijn werkervaring op tal van terreinen is Niko een uitzonderlijk brede professional. Zijn proefschrift, dat vanaf zijn website te downloaden is, handelt over duurzaamheid, MVO en innovatie in het hoger onderwijs.
 
Hij verzorgt zeer regelmatig lezingen en workshops. In 2016 onder meer in Boedapest en Miami, en diverse keren binnen Nederland en Vlaanderen.
Hij begeleidt naast bedrijven en instellingen ook individuele professionals, waaronder bestuurders, managers, teamleiders, promovendi en afstudeerders. Hij is vaak geïnterviewd: op de radio, in kranten en in tijdschriften.
 
Roorda werkte jarenlang als docent en als senior consultant. Sinds begin 2016 is hij een zelfstandig adviseur en spreker, met een scala aan boeiende opdrachten, deels in een Nederlandse, deels in een internationale context.
Niko Roorda
Niko Roorda

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Workshops
Trainingen
Cursussen
Dagvoorzitter
Discussieleider
Adviseur
Coach
Docent

Talen

Nederlands
Engels