DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Onno Nieveen

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Gezondheid, welzijn en presteren binnen de organisatie: innovatie is nodig!
Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Waarom gedragen we ons regelmatig op een manier die we eigenlijk niet willen? Waar komt toch die sabotage vandaan? Hoe kunnen we daar verandering in brengen? Hoe kunnen we minder stress ervaren? Hoe voorkomen we dat we te dik, grijs, grauw, nors, kwakkelend en ongelukkig worden? Hoe blijven we plezier houden in ons werk? Ik kom met iets totaal nieuws - innovatief en revolutionair!
 
Welk onderwerp is het beste handvat?
Stress - We zijn allemaal een product van ons verleden. Door onze opvoeding, culturele achtergrond, scholing, sociale (werk)omgeving, vervelende herinneringen, leefwijze en nog veel meer. Dat verleden zorgt voor overtuigingen en gewoontes, die vaak tot disfunctioneel en ongezond gedrag leiden! En dat geeft stress. En stress kost ons weer gezondheid.
Na decennia van speuren en praktijkwerk weet ik wat we moeten doen. Hoe zelfs de diepste stress te neutraliseren. Oeroude manieren, maar ook totaal nieuwe, helemaal 21e eeuw. Innovatie binnen een integrale werkwijze!
 
Tijdens bijeenkomsten en trainingen deel ik mijn kennis en inzichten, maar zorg ik er natuurlijk ook voor dat deelnemers zelf kunnen ervaren. Zelfs in de weken na een bijeenkomst.
 
Nooit Meer Stress – hét boek om te lezen
Begin 2016 is mijn nieuwste boek verschenen, waarin ik schrijf over alles wat ik weet en ervaren heb op het gebied van:
 
alledaagse (werk) stress,
de relatie met onze gezondheid,
en vooral hoe we kunnen zorgen dat die stress geen vat meer op ons krijgt.
 
Voor wie?
- voor elke organisatie die medewerkers op nr. 1 heeft staan,
- voor elk mens die op zoek is naar balans, gezondheid en geluk in deze ‘stressvolle’ tijden, 
- voor iedereen die merkt dat het ‘oude’ soms niet goed meer werkt, dat er iets anders nodig is.
 
Wat kan ik bijdragen?
Een paar decennia van werken met mensen heeft mij laten zien dat ik de grootste bijdrage ben als ik mensen ondersteun bij het (her)vinden van de rode draad in hun leven en daarmee hun gezondheid, plezier, creativiteit en welzijn.  En dat begint met inzicht delen en heel praktische handvatten aanbieden.
 
Mijn geschiedenis

Mijn leven is tot nu toe  een permanente zoektocht langs verschillende en zeer uiteenlopende opleidingen, reizen en werkvelden. Ik begon als Wageningse ‘groene ingenieur’ (1988) met de focus op het integraal oplossen van complexe milieuproblemen. Maar alleen kennis bleek niet voldoende.  
Door tegelijkertijd studies te volgen op het gebied van astrologie en (Jungiaanse) psychologie ontstond het inzicht en de ervaring dat wetenschappelijke- en intuïtieve kennis elkaar nodig hebben, complementair zijn. Dat inzicht bracht mij er ook toe de grote (milieu) problemen van de wereld terug te brengen tot het persoonlijke niveau: ons eigen geestelijke en fysieke milieu (welzijn). Het begin van een carrière als therapeut/trainer/coach (1999).
 
Daarbij hoorde ook verdere verdieping in het veld van persoonlijke ontwikkeling, coaching en complementaire, integrale geneeskunde. (2012 / 2015 - bestuurslid Vereniging Integrale Vitaliteitkunde – beroepsvereniging 500 coaches & therapeuten).
 
Parallel aan al die deelvakjes van het leven, is de eeuwige student in mij benieuwd naar het ultieme integrale inzicht. Wat is werkelijk waar? De waarheid die geen voorwaarden kent, die voorbij gaat aan goed, slecht, mooi en lelijk. De waarheid waar zo vaak naar verwezen wordt door spirituele Meesters en heilige geschriften.
 
 
Onno Nieveen
Onno Nieveen

Categorieën


Inzetbaarheid

  • Lezingen
  • Workshops
  • (meerdaagse) trainingen
  • Dagvoorzitter

Talen

Nederlands
Engels
Duits