DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Paul van Toledo

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Paul van Toledo (1966) is een ervaren en senior trainer – coach - procesbegeleider. Zijn klanten beschrijven hem als uiterst integer, professioneel, prettig mens, diepgaand, down-to-earth, weet te raken, en “hadden we jou maar eerder gevraagd; hier gebeurd tenminste iets”.

Zijn jarenlange ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van leiderschaps- en management leergangen (o.a. bij De Persgroep, Ahold, Etos) maakt hem tot een vakkundige op het gebied van leren en ontwikkelen. Hij beweegt zich makkelijk in alle lagen van een organisatie, zowel in een profit- als non-profit omgeving. Zijn expertise ligt in het versterken van persoonlijke leiderschap gecombineerd met teamontwikkeling.

Door zijn persoonlijke interesse voor het (Shambhala) boeddhisme weet hij het thema ‘mindfulness op het werk & mindful leiderschap’ professioneel en doorleefd over te brengen. In 2012 volgde hij een maand retraite in Frankrijk. In 2013 voltooide hij een 3-jarige studie boeddhistische psychologie bij Karuna Nederland. Daar is hij nu een gecertificeerd mindfulness en compassie trainer is. Hij verzorgd regelmatig retraites rondom Mindful Leiderschap.
 

Paul over Paul & zijn waarden.

Enkele speciale momenten uit mijn levensreis, gelinkt aan wat ik belangrijk vind in (mijn) persoonlijke ontwikkeling. Tevens geeft het je een beeld van mijn waarden.

Mijn missie: “Mens Zijn tussen de Mensen”.

MOED – de openheid en de bereidheid om contact te maken met alle ervaringen die zich binnen én buiten jezelf voordoen. Dus ook met dat wat we liever niet ervaren, wegstoppen of ontkennen.

In november 2013 besloot ik te starten als zelfstandig ondernemer. Ik ervoer vrijheid, ruimte en blijdschap; heerlijk mijn eigen dingen doen! Ook was ik vaak bang over de onzekerheid, of bedroefd omdat ik weer mijn patronen van niet zorgen voor mezelf tegen kwam. Ik ben blij dat ik inmiddels de moed ontwikkeld heb om alles te ervaren wat er zich aan me voordoet. Het geeft me vertrouwen en inzicht om juist mét mijn angst te verkeren i.p.v. ervoor weg te lopen.

VERTROUWEN  - in de onvoorwaardelijke goedheid als de essentie van elk mens. Het vertrouwen in deze positieve kern van ons mens-zijn ontsluit ieders potentieel.  Het brengt ons gezamenlijk dichter bij elkaar, het verbindt. Steeds opnieuw ervaar ik dat een wezenlijke ontmoeting er een is waarin we  ons mens-zijn tonen aan elkaar.

In veel bedrijven en teams ervaar ik een onderstroom van onveiligheid, waardoor er geen vertrouwen is om je menselijkheid te tonen. In 2012 mocht ik een directieteam begeleiden. ‘Ik breng niet nog meer inhoud (theorie of een model), maar ik wil wel mijn mens-zijn inzetten”, zei ik tijdens het intake gesprek. Het werden twee effectieve dagen omdat we het onderlinge vertrouwen in het team wisten te herstellen!

In de samenwerking en interactie met elkaar vraagt het tonen van je mens-zijn  om moed; bijvoorbeeld om je imperfectie te erkennen, om je angst of kwetsbaarheid te tonen, jouw besluit om raakbaar te willen zijn of om je projecties op de ander te erkennen. En het vraagt om vertrouwen in elkaar … dat de andere teamleden je er niet op ‘afrekenen’.

LIEFDE – de verbinding met en de zorg voor jezelf & de ander, met waardering voor de verschillen

In 2002 belde een goede vriendin in een moeilijke periode mij op met de vraag: “Wil je voor de rest van mijn leven mijn broer zijn?” De moed & liefde die zij toonde door op deze manier voor zichzelf te zorgen, en de onvoorwaardelijkheid naar mij toe kan me nog steeds raken.

VRIENDSCHAP  - is als voedsel voor je ziel, je hebt anderen nodig om jezelf te leren kennen

De lach en de traan van het leven samen delen, rondom de keukentafel met een lekkere maaltijd en een goed glas wijn. En dan samen mooie onvergetelijke momenten creëren, heerlijk! En er onvoorwaardelijk zijn voor elkaar, juist ook in moeilijke momenten.

   

 

Paul van Toledo
Paul van Toledo

Categorieën


Inzetbaarheid

- mindfulness op het werk & mindful leiderschap

- management- en leiderschapsontwikkeling