DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Peter Toonen

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Peter Toonen (Hilvarenbeek, 1958)
 
“De enige echte groei is die van bewustzijn”
 
Peter is schrijver, inspirator, coach en verteller. Hij is iemand die zijn toehoorders 'voeding' geeft, zowel op intellectueel als spiritueel vlak. Als ervaren spreker en trainer geeft hij stof tot nadenken, en ook de energie en het spirituele bewustzijn om daar wat mee te DOEN. Inspiratie werkt volgens hem pas als het niet slechts 'wolkenfietsen' is, maar down to earth, dus toegepast in de basis. Voor bedrijven resulteert dit in een nader tot elkaar komen, een diepere verbinding met elkaar én met de doelstelling van het bedrijf, zeker wanneer de motivatie na de eerste lezing gevolgd wordt door op maat gesneden trainingen.
 
Peter Toonen: “Transitie is mijn core-business. Ik ben een verteller en vertaler; houd ervan om het onzichtbare zichtbaar te maken. Volgens mij leven we momenteel in een tijd van transitie; maatschappelijk kunnen we nu van een gesloten piramide systeem naar een open cirkel. Het is mijn overtuiging dat vooral creatieve ondernemers hieraan handen en voeten gaan geven. Dit vraagt om een ander bewustzijn en nieuw gereedschap. Daar wil en kan ik graag aan bijdragen. De enige echte groei is die van bewustzijn, en daaruit volgt vanzelf persoonlijke groei en dus die van je bedrijf.”

Peter studeerde andragogie aan de UU. Sinds 2004 heeft hij zijn Opleiding Energetisch Coach, nu: Peter Toonen Opleidingen Intuitief Waarnemen, (PTOIW ), flexibele lesmodule's tot gediplomeerd energie-lezer. Hij is gastdocent bij diverse opleidingen. Van 1991 tot 1997 was hij vast docent bij het Centrum voor Intuïtieve en Creatieve Ontwikkeling (CICO) te Utrecht.
Al meer dan dertig jaar maakt hij het schijnbaar onzichtbare zichtbaar via zijn boeken, publicaties, columns en interviews in bekende kranten en tijdschriften, en op landelijke radio en tv. Hij gaf lezingen en trainingen bij o.a. ING, Pon Holdings, Achmea, Centraal Beheer, Conclusion, Lion Clubs, Rotary Clubs, vele kleine bedrijven en verschillende universiteiten en overheidsinstellingen.
 
Reacties op zijn lezingen en trainingen :

“Het is een soort spiritueel cabaret!”, “Hij legt geheel nieuwe dwarsverbanden.”, “Mooi hoe hij ingewikkelde zaken terugbrengt tot iets heel simpels.”, “Astronomie, DNA, Maya kalenders, geschiedenis, meetkunde, economie, het geld- en bankwezen, gezondheid, spiritualiteit, persoonlijke verhalen; niks blijft ongenoemd. En hij maakt er een geweldige mix van.”, “Hij gaat geen zware onderwerpen of negativiteit uit de weg, maar blijft altijd alles toch positief benaderen.”, “Een wetenschappelijk verhaal dat eindigt met een mooie meditatie, goeie combi.”, “Pfff, ik sta er versteld van dat hij deze zware kost met zoveel humor brengt. Daar word ik toch wel blij van.”, “Hij spreekt vanuit zijn hart.”, “Ondernemerschap en spiritualiteit hebben dus wel degelijk met elkaar te maken.”
Peter Toonen
Peter Toonen

Categorieën


Inzetbaarheid

  • Lezingen voor inzicht en inspiratie.
  • Trainingen in de gekozen transitie.
  • Opleiding intuïtief waarnemen en coachen.
  • Coaching.
  • Bedrijfsreading; een heldere kijk op eigen sterktes, zwaktes en kansen.
  • Werken met de Maya-kalender; het meest vruchtbare tijdstip leren kiezen
         voor beslissingen en activiteiten.

Talen

  • Engels
  • Duits
  • Nederlands