DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Ramon Vullings

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Ramon Vullings is internationaal spreker en actie-adviseur met humor over de onderwerpen 'Toegepaste Creativiteit' en 'Cross Industry Innovation'.

Ramon is auteur van het managementboek: Creativity Today over toegepaste creativiteit. Momenteel werkt Ramon aan zijn nieuwste boek: Cross Industry Innovation, over wat we kunnen leren van andere sectoren, de natuur en de kunst.

Ramon gelooft dat er 'positieve alternatieven' zijn voor hoe we als mensen met elkaar omgaan en hoe we organisaties en processen vormgeven.

Mensen die Ramon in actie hebben gezien, weten wat een 'performer' hij is. Ramon's energieke stijl, inhoudelijke sterkte en humor zorgt voor een prettige atmosfeer waarbij zowel geleerd als gelachen wordt. Ramon zet aan tot denken en discussie en laat mensen andere kanten en mogelijkheden zien.

Wat Ramon zo bijzonder maakt zijn niet alleen de inzichten die hij deelt, maar ook de manier waarop hij die presenteert. Ramon is een geboren entertainer, hij mixt sterke inzichten over creativiteit en innovatie met persoonlijke anekdotes en humor. Zijn presentaties zijn interactief - ook met grote groepen - en altijd vol met op maat geselecteerde voorbeelden.

Ramon is ook graag dagvoorzitter en 'Master of Interaction' voor events waar samenwerking en vernieuwing het centrale thema zijn.

Hij heeft zijn achtergrond in het internationale zakenleven en organisatie-advies, Ramon werkte jaren als managementconsultant en Global & European CRM Operations Manager bij PricewaterhouseCoopers. Ramon heeft enkele jaren in Parijs, München en Chiang-Mai (Thailand) gewoond. Ramon is Nederlander, maar woont in Antwerpen, hij werkt de helft van het jaar vanuit Europa en zo'n 4 maanden per jaar vanuit Azië. Tijdens zijn lezingen gebruikt hij veel voorbeelden uit eigen ervaring en ook foto's die hij zelf gemaakt heeft.

Ramon is oprichter van het innovatie netwerk organisaties: new shoes today en 21 Lobsterstreet, tevens is hij voorzitter van de EACI (European Association for Creativity & Innovation).

Tevens vormt Ramon -samen met zijn collega Marc Heleven- ideaDJ. ideaDJ geeft events een WOW-factor. ideaDJ mixt op maat beelden en filmpjes in gebaseerd op het thema van het event en op basis van wat er besproken wordt tijdens presentaties en panel gesprekken. Ook tijdens de in- en uitloop van grote groepen mensen zorgt ideaDJ voor een visuele thematische aankleding. ideaDJ helpt om ideeën visueel te verkopen en de aandacht van het publiek te focussen op de inhoud.

Ramon spreekt over de volgende onderwerpen:

- Cross Industry Innovation: wat kunnen we leren uit andere sectoren, de natuur, de kunst?
- Business Model Innovation: hoe kunnen we op andere manieren geld verdienen/waarde creëren?
- Toegepaste creativiteit: hoe creativiteit werkt en hoe je het kunt inzetten
- Leiding geven aan innovatie: hoe vergroten we het creatief vermogen van organisaties?
- Voorzichtigheidsreductie: voor innovatie is het vermogen om los te laten zeker zo belangrijk als het   kunnen verzinnen van iets nieuws
- 21 manieren om anders te kijken naar...: nieuwe producten, diensten en processen
- Ideeën werkelijkheid laten worden: hoe implementeer je (radical) nieuwe ideeën?
- idee Safari: inspiratie van over de hele wereld, toegepast op de eigen situatie
- ideaDJ: op maat gemixte innovatie inspiratie (beelden, filmpjes en quotes)
 

Ramon Vullings
Ramon Vullings

Categorieën


Inzetbaarheid

  • Lezing

  • Dagvoorzitter

  • Workshop / Masterclass


Talen

Engels, Nederlands, Duits