DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Reinoud Wolff

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Reinoud is dolgedraaid in het bedrijfsleven in leidinggevende marketing functies bij onder andere McDonald’s, Unilever en Heineken. Bij Ben & Jerry’s vond Reinoud de inspiratie dat het anders kan. Jerry leerde hem dat het zakenleven altijd alles wil meten, maar dat de belangrijkste zaken in het leven zoals liefde, zorg, vriendschap etc. niet meetbaar zijn. Dat er een spirituele kant en een hoger doel aan zakendoen zit net zoals in het dagelijks leven. Dat is het startpunt van zijn bijzondere bureau The Crazy Ones – the creative purpose agency. Met dit bureau werkt hij voor gekke klanten die meer zingeving in hun werk willen stoppen. ‘Ik geloof dat we organisatie en klant dichter bij elkaar kunnen brengen als beiden zich vinden in een hoger gemeenschappelijk doel (purpose). Van klein tot groot, van nationaal tot internationaal. Merken zeggen me niet zoveel maar mensen des te meer. Ik vind het leuk om met gelijkgestemden te werken’ aldus Wolff.

Stilstaan bij de dingen die er echt toe doen met ‘de klok tegen de race™’

Daarnaast ontwierp Wolff de Cloggy Clock, een Dutch Design staklok die hij de ‘de klok tegen de race’ noemt. Hij verkoopt zijn klokken inmiddels over de hele wereld.

De Cloggy Clock is vrolijk, functioneel, degelijk en mooi met een verborgen altaartje aan de binnenkant. De eigentijdse staklok luidt een nieuw tijdperk in met een positieve boodschap over meer geluk door het bewuster omgaan met tijd. Meer happy hours. Mensen rennen zichzelf voorbij en raken vervreemd van zichzelf doordat ze te veel naar de externe klok luisteren in plaats van naar hun eigen interne klok en ritme. Ontwerper Wolff moedigt mensen aan een betere balans te vinden door uit te klokken voor de race tegen de klok en in te klokken voor ‘de klok tegen de race’.

De innerlijke klok, ons bioritme, met meer gevoelservaring van tijd is naar de achtergrond verdrongen. Wolff stelt: “Hierdoor groeit het besef dat het anders moet. Dat de eenzijdige ratrace tot niets leidt. Dat het tijd is om uit te klokken. Op naar een betere balans tussen de externe en interne klok. Wat vaker de tijd nemen om even stil te staan bij onze interne gevoelstijd. Ik hoop dat met onze vrolijke design klokken mensen vaker uitklokken voor die ratrace en even stilstaan bij de dingen die er echt toe doen in hun leven zoals liefde, zorg en vriendschap. Daarvoor hebben we een altaartje ingebouwd.” Achter de deur schuilt het altaartje dat iedereen naar eigen inbreng kan inrichten. Er zijn speciaal wat laatjes gemaakt om eventuele tastbare verwijzingen naar mooie herinneringen in te bewaren. Of het nu de kindertandjes zijn, het trouwboekje, die bijzondere steen, het unieke concertkaartje of een dagboek; Cloggy & Clocks biedt nu de mogelijkheid om ze een vast plekje te geven en er af en toe bij stil te staan.

Reinoud Wolff
Reinoud Wolff

Categorieën


Inzetbaarheid

Ik ben flexibel en dus altijd inzetbaar.

Talen

Nederlands