DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Rikkie Postema

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Op het snijvlak van zakelijkheid en spiritualiteit is het spannend. Deze twee thema’s daadwerkelijk verbinden geeft meer zin en bezieling in de onderneming.

Rikkie Postema benadert dit onderwerp vanuit haar inhoudelijke kennis en ervaring. Het doel is om meer vanuit het hart, met compassie en helder inzicht te spreken en te handelen. Zij definieert spiritualiteit als: “het vermogen om vanuit helderheid en zo groot mogelijke realiteit de persoonlijke verdieping te zoeken”.

Achtergrond

Rikkie Postema is geboren in 1957. Vanaf 2000 werkt zij in haar praktijk voor persoonlijke ontwikkeling en gesprekstherapie. In 2003 besloot zij afscheid te nemen van het bedrijfsleven als management assistente bij de directie van een Holding. Dit gaf ruimte voor verdere ontwikkeling van de praktijk, haar persoonlijke processen en studie.
Al snel bleek haar voorkeur uit te gaan naar groepswerk. Vanaf 2005 gaf Rikkie een aantal jaren praktijklessen voor een psychosociale opleiding. Zij ontwikkelde na- en bijscholingsprogramma's voor professionals. In 2011 richtte zij Adisat op, met o.a. een opleiding Mindful Coachen.

Haar boek Mindful Coachen werd door uitgeverij Ten Have uitgegeven. De basis van het boek bestaat uit vier fasen – het MOK© (Mindfulness Oefenkwadrant). Deze heeft Rikkie Postema ontworpen om ontspannen tot dieper gelegen oorzaken van gedrag en gevoelens te komen.

In de loop der jaren is in de werkwijze van Rikkie de verbinding tussen cognitie en lichaam (het voelen) steeds belangrijker geworden. Rikkie heeft mindfulness, meditatie en yoga geïntegreerd in diverse effectieve en bijzondere standaard programma’s, maar toespitsen op de gewenste thema’s van de opdrachtgever is ook mogelijk.

Het aanbod is gevarieerd, maar altijd gebaseerd op mindfulness en de achtergrond hiervan. Ieder thema weet Rikkie te verbinden met de ideeën, achtergrond en beoefeningen van mindfulness. Zowel theoretisch als in oefeningen.

Anderen over Rikkie

Rikkie handelt en spreekt vanuit een authenticiteit die pakkend is. Zij weet moeilijke lesstof altijd weer met een praktijk voorbeeld te verduidelijken. Hierbij schuwt zij niet om haar eigen ervaringen te delen.

Rikkie is helder in haar onderricht, is zeer onderlegd en ervaren in de achtergrond van mindfulness, heeft veel gevoel voor humor, vertelt vol verve verhalen uit haar eigen leven en praktijk om de theorie te illustreren en is zeer ervaren in het vak van coachen.

Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen en kan je hiermee op liefdevolle wijze en met respect confronteren.

Op authentieke bevlogen wijze weet zij haar deelnemers te raken. Dat werkt uitnodigend om te ervaren hoe verinnerlijkte spiritualiteit het verschil maakt. 


  

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Rikkie Postema
Rikkie Postema

Categorieën


Inzetbaarheid

  • Lezingen

  • Workshops en trainingen

  • coaching


Talen

  • Nederlands

  • Engels

  • Fries