DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Robert Bridgeman

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Robert Bridgeman:

spreker, trainer, coach, inspirator, onderzoeker en avonturier

Waarom denk je wat je denkt? Waarom voel je wat je voelt? Waarom doe je de dingen die je doet zoals je ze doet? In hoeverre laat jij je leiden door je overtuigingen? Wat zijn jouw passies en dromen? Hoe kun je die waarmaken en welke belemmeringen moet je daarvoor overwinnen? Welke technieken kun je integreren in je dagelijkse leven om je daarbij te helpen? De sleutel naar jouw transformatie heb je zelf in handen. Maar… waar vind je die sleutel? En hoe moet je hem gebruiken?

We denken dat we de dingen die we doen, heel bewust doen. In werkelijkheid komt 95% vanuit ons onderbewustzijn. Vaak laten we ons daarbij meeslepen door de waan van de dag, voor je het weet, leef je het leven zoals dat van je wordt verwacht, met een baan, een partner, een gezin, een huis, een hypotheek… Op zich niks mis mee, maar is dit wat je werkelijk gelukkig maakt? Heb jij het gevoel dat je het maximale haalt uit jezelf en uit je leven? Misschien wil je wel veranderen, zou je best je dromen willen leven, maar weet je niet hoe. Je bent immers al zo lang wie je bent. En het vertrouwde loslaten, is best eng.

Jezelf optimaliseren

Robert Bridgeman laat je ervaren dat ook jij in staat bent om jezelf te optimaliseren. Het begint allemaal met de structuur en werking van je hersenen. “Het mooie van onze hersenen is dat je ze kunt beïnvloeden; neuroplasticiteit noemen we dat. We gaan dieper in op de werking van jouw lichaam en psyche en de invloed die je daar zelf op hebt. Je maakt kennis met technieken die je energie of juist ontspanning geven op het moment dat jij die nodig hebt. Je krijgt handvatten aangereikt om toe te werken naar een hoger bewustzijn, waarmee je jezelf kunt optimaliseren op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Minder stress ervaren, je zelfbewustzijn verhogen, je zelfreflectie verbeteren, gedachten, gevoelens en emoties leren reguleren, meer welzijn en geluk ervaren: dat is ook voor jou weggelegd.” Robert inspireert je om te ontdekken wat jouw passie is, in je werk en in je privéleven, en geeft je daarmee de sleutel naar je eigen transformatie in handen.

Overigens is Robert zelf het beste voorbeeld van zo’n transformatie. Robert Bridgeman heette ooit Robert Jan Bruggeman. In die fase van zijn leven was hij directeur van een bouwdienstverleningsbedrijf met tachtig medewerkers, had hij een flink overgewicht en verwerkte hij wekelijks de nodige glazen wijn en sigaretten. Hij werd gedreven door een verlangen naar groter en meer, maar vond daar geen bevrediging in. Op een dag raakte hij alles kwijt: zijn huwelijk en zijn baan. Dat was de aanzet voor een complete transformatie. Op zoek naar vervulling en geluk verdiepte hij zich in verschillende methoden en technieken. In zes maanden tijd verloor hij dertig kilo gewicht, kwam hij los van zijn verslavingen en zijn dominante, materialistische persoonlijkheid maakte plaats voor de persoon die altijd had willen zijn: vriendelijk, inspirerend en sportief. Robert vond zichzelf. Vanaf dat moment noemt hij zichzelf Robert Bridgeman.

Zweethutten en de Kilimanjaro

Deze transformatie maakte de onderzoeker in hem wakker: hoe kon hij zo veranderen? En hoe zou hij anderen kunnen helpen om zichzelf te vinden, op weg naar een bewuster en gelukkiger leven? Op zoek naar de antwoorden op deze vragen, reisde hij de hele wereld over: van de Verenigde Staten en Engeland tot Nepal, India, Thailand en Vietnam, waar hij twee jaar woonde, expats coachte en meditatietrainingen gaf in het bedrijfsleven. Hij verdiepte zich in methodes van boeddhistische scholen, advaita vedanta en kabbalisme tot NLP, positieve psychologie en hersenonderzoek. Hij zat in zweethutten en mediteerde wekenlang in kloosters en tempels. Hij beklom met Wim Hof ‘the Iceman’ met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro in 48 uur, om het effect van meditatie op geest en lichaam aan te tonen. Op basis van al zijn ervaringen ontwikkelde hij – samen met zijn partner Monique van Leeuwen – de Bridgeman Methode, die zich richt op bewustwording, stressreductie, geluk en welzijn. Vanuit zijn rol als coach, trainer en spreker leert Robert Bridgeman mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden en te gebruiken.

Sinds 2012 is Robert Bridgeman ook als trainer en ambassadeur verbonden aan het Search Inside Yourself Leadership Institute in San Francisco. Dit instituut ontstond binnen Google; in samenwerking met hersenonderzoekers van de prestigieuze Stanford University ontwikkelde Google een mindfulness based emotional intelligence & leadership programma. Aanvankelijk voor de medewerkers van Google, maar inmiddels wordt het programma afgenomen door grote, internationale bedrijven als LinkedIn en SAP die de meerwaarde ervan erkennen en ervaren.

Spreker, trainer, avonturier

Robert treedt op als spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven, instellingen en topsporters. Hij is auteur van de boeken ‘Start vandaag me lichter leven’ en ‘Start vandaag met mediteren’. Zijn nieuwste boek ‘Rust’ verschijnt in het najaar van 2015.

Robert Bridgeman is verloofd met Monique van Leeuwen (yogaleraar en NLP master) en vader van twee jonge zoons. Samen reizen zij de hele wereld over om hun verhaal te vertellen, te trainen en te coachen, op een ontspannen, toegankelijke, nuchtere en humorvolle manier. Daarmee zijn zij het levend bewijs van het effect van hun methode.

Talks
Brain Hack : Je hersenen vervullen een sleutelrol als het gaat om jezelf optimaliseren. Deze workshop gaat over de structuur en werking van je hersenen en manieren waarop je deze kunt beïnvloeden. Neroplasticiteit, mindfulness en de nieuwste technologie komen aan bod

Veerkracht, Focus & Ontspanning: Robert gaat dieper in op de werking van jouw lichaam en psyche en de invloed die jij daarop hebt. Hoe kun je bijvoorbeeld snel energie krijgen om aan die belangrijke taak te kunnen werken en welke technieken kun
je gebruiken om ontspanning te realiseren als je dat nodig hebt?

Search Inside Yourself Keynote (naar het binnen Google ontwikkelde programma)

Kilimanjaro in 48 uur: Robert beklom met Wim Hof ‘the Iceman’ met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro in 48 uur, om het effect van meditatie op geest en lichaam aan te tonen.

Meditatie in internationale organisaties

Meditatie & hersenwetenschap

Succesvol ondernemen, met vallen en opstaan naar succes

Robert Bridgeman
Robert Bridgeman

Categorieën


Inzetbaarheid

Lezingen
Trainingen

Talen

nederlands en engels