DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Roelof de Vries

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Mensen helpen met hun bewustwording is niet iets wat zomaar ontstaat. Eigenlijk al vanaf jonge leeftijd, was hij bezig met de wereld beter begrijpen, echter wist hij toen nog niet hoe hij deze behoefte verder vorm moest geven. Hij wist niet eens van het bestaan van het woord spiritualiteit.

Op zijn tweeëntwintigste werd duidelijk dat Roelof van spiritualiteit zijn werk wilde maken. Hij werd zich bewust van het feit dat er een woord was om te omschrijven waar hij al vanaf jonge jaren mee bezig was en waar hij ook andere mensen graag mee wilde helpen.

Aan dit moment ging echter wel eerst een eigen diepe bewustzijns-ontwikkeling vooraf.

Lezingen

Spiritualiteit draait volgens Roelof om het antwoord te vinden op één primaire levensvraag en dat is: Wie ben ik? Alle andere levensvragen en antwoorden daarop kunnen vervolgens uit dat antwoord worden herleid.

Door middel van lezingen neemt Roelof zijn publiek mee op een reis naar binnen. Een innerlijke reis waarbij je meer inzicht krijgt in je eigen levensloop en het bewustwordingsproces wat daarmee gepaard gaat op weg naar jezelf. Naar het vinden van het antwoord op de vraag: Wie ben ik?

Zijn lezingen zijn praktisch en toegankelijk en helpen je dit bewustwordingsproces beter te begrijpen, waarbij je vervolgens gemakkelijker zelf de stap kan maken naar ervaren.
Het ervaren van wie je meer bent dan je denkt te zijn en van daaruit te gaan leven.

Eigen ontwikkeling

Roelof is geboren (1984) in Seoul, Zuid-Korea en als baby geadopteerd door Friese ouders. Hij groeide op in een groot gezin met zes kinderen in een dorpje vlakbij Groningen. In 2007 verhuisde hij naar Beijing, China voor de zoektocht naar zichzelf, terug naar zijn Oosterse oorsprong. In deze periode bracht hij ook een bezoek aan zijn geboorteland en o.a. het tehuis waar hij de eerste paar maanden van zijn leven heeft doorgebracht. Hier hebben ze ook gekeken of het mogelijk is te zoeken naar zijn biologische ouders, maar die zoektocht liep daar stuk. Eenmaal terug uit China werd hij geconfronteerd met zichzelf, hetgeen hij naar op zoek was geweest.

Tijdens deze fase van zijn leven ging hij door, hoe hij het zelf omschrijft, een diepe bewustzijnsverandering, waarbij hij vrij abrupt meer inzicht kreeg in wie hij is, zijn diepere essentie. Daarbij kwam ook een dieper inzicht in de wereld en de betekenis er van. Deze gebeurtenis vormde het begin van een nieuwe zoektocht, alleen deze keer naar binnen. Het begin van zijn spirituele-ontwikkeling, oftewel de weg naar het vinden van zijn ware identiteit.

Levensmissie

Nu zijn eigen ontwikkeling in wat stiller water terecht is gekomen wil hij graag zijn aandacht meer verschuiven naar anderen. Hij ziet het dan ook als zijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun eigen bewustwordingsproces of anders gezegd spirituele-ontwikkeling tot het worden van hun ware zelf en het vinden van hun eigen levensmissie in deze wereld.

Roelof de Vries