DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Romy de Rijk

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Talent werkt voor u!

Romy de Rijk heeft van origine Romaanse Taal en Letterkunde met bijvak onderwijskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen gestudeerd. In het onderwijs heeft zij zich met name beziggehouden met leerlingbegeleiding, voorkomen van voortijdig schoolverlaten en professionaliseren van docententeams. Na een carrière in het onderwijs is zij directeur van Boertiengroep geworden. Daar heeft ij zich verder gespecialiseerd in HR, talentmanagement, loopbaanontwikkeling en coachend leiderschap. Als zelfstandig adviseur, trainer, (executive) (team)coach, managementcoach en loopbaancoach begeleidt zij inmiddels met humor, warmte, scherpe analyse en jarenlange ervaring veranderprocessen. Veranderingen in mensen, teams en in organisaties. Verandering is immers de enige constante factor.

Talent = kwaliteiten x energie x feedback

Iedereen kan groeien als je werkt vanuit talent. Werken vanuit talent geeft energie, houdt vitaal en zorgt voor duurzame inzetbaarheid. Organisaties, teams en individuen worden effectiever, vitaler en succesvoller als je rollen, taken en functies matcht met de aanwezige talenten en competenties en elkaar daar scherp op houdt. Doelen worden sneller en beter gehaald en misschien nog belangrijker met minder ziekte of zelfs uitval en met meer plezier. Maar wat is talent eigenlijk? Is dat waar je goed in bent? Is dat waar je lol hebt? Of is dat waar anderen je goed in vinden? Doen waar anderen je voor vragen en wat je inderdaad (inmiddels) goed kan, maar je onvoldoende energie geeft, is niet duurzaam met je talenten omgaan. Dat is vragen om een energielek, de voorloper van een burn-out. Iets vermenigvuldigen met 0 wordt helaas 0. Maar wat als de som wel klopt? Wat als er een multiplier ontstaat? Hoeveel energie en vitaliteit komt er dan vrij?

Talent in organisaties en teams

Gaat u duurzaam om met de talenten in uw team en in uw organisatie? Wat doet u om talenten te ontdekken, te vergroten en ten volle in te zetten voor uw strategie en doelen? Wie matcht het beste met welke rol, taak of functie? Hoe bindt u uw talenten aan uw organisatie en maakt u ze nog succesvoller, vitaler en duurzamer? Nu en in de toekomst.

 Andere specialismen

·               Teamontwikkeling, samenwerken en groepsdynamica

·               Communicatieve - en beïnvloedingsvaardigheden

·               CV-specialist en Linkedin als werkzoektool

·               Waardenmanagement: gedrag begrijpen door elkaars drijfveren te kennen

 

Romy de Rijk
Romy de Rijk

Categorieën


Inzetbaarheid

Dagvoorzitter
Lezingen
Trainingen
Coaching
Consultancy


Talen

Nederlands
Engels