DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Tako Rietveld

Biografie  |   Boeken  |   Videos
Tako Rietveld is journalist, presentator en Kindercorrespondent. Ruim tien jaar deed hij in binnen- en buitenland verslag voor het NOS Jeugdjournaal. Van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn tot de Olympische Spelen in China en het WK voetbal in Brazilië. Nu is hij de eerste en enige Kindercorrespondent ter wereld en laat hij bij grote nieuwsgebeurtenissen kinderen hun verhaal vertellen. Tako voelt zich als geen ander op z’n plek tussen kinderen en jongeren en weet net zo goed een volwassen publiek te boeien. Hij is een inspirerend en enthousiast spreker en dagvoorzitter die in duidelijke taal en met humor vertelt en samenvat.
 
Tako Rietveld studeerde in 2001 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij vond vrijwel meteen zijn plek bij het NOS Jeugdjournaal. Voor veel kinderen en hun ouders was de verslaggever en presentator niet weg te denken bij het Jeugdjournaal, toch begon Tako in 2015 voor zichzelf om kinderen overal ter wereld een stem te geven. ‘Kinderen staan vaak in het middelpunt van de belangstelling. Toch wordt er zelden echt ze geluisterd. En dat terwijl iedereen van hun kijk op de wereld zou kunnen leren.’ Tako Rietveld is geboren zonder rechterhand, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn dromen te volgen en waar te maken.
 
Als presentator weet Tako Rietveld jong en oud te boeien. Met zijn humor, improvisatie en grote algemene kennis weet hij elk publiek kinderlijk eenvoudig van begin tot eind te boeien.
Tako Rietveld
Tako Rietveld

Categorieën


Inzetbaarheid

lezingen
dagvoorzitter
journalistieke opdrachten