DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Tanja van Doesburg

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Tanja wilde in haar tienerjaren ‘iets’ met dieren. De omgeving en de tijd was op dat moment echter niet de juiste om dit te realiseren. Zij koos ervoor om ‘iets’ met mensen te gaan doen en volgde de opleiding ‘Personeel en Organisatie’. Haar hart lag met name bij het deel mensengedrag dat zij in haar werk tegen kwam. Na jaren gewerkt te hebben als uitzendconsulent, personeelsfunctionaris en re-integratiecoach stak het verlangen om ‘iets’ met dieren te gaan doen de kop weer op.

In 2003 kwam haar eerste hond, Luna. Samen met Luna ging zij naar een hondenvereniging om de taal van de hond te leren. Zij ontdekte hoe Luna haar volop raakte in de thema’s en pijnpunten die zij als mens bij zich droeg en ontdekte dat menselijke gedragspatronen zichtbaar werden als mensen met hun hond bezig waren op het veld.

In 2005 besloot zij haar eigen koers te gaan varen. Ze stopte met haar vaste baan, ging een coach opleiding volgen, werkte als ZZP-er binnen diverse bedrijven en hield zich bezig met onderzoek en ontwikkeling om haar droom te realiseren. ‘Mensen coachen in de persoonlijke ontwikkeling met de hond’. Waarbij de hond de mens een spiegel voorhoudt en vervolgens een rol heeft bij het tot stand brengen van een gewenste gedragsverandering.

In 2006 werden de eerste trainingen met de hond gegeven en vanaf 2007 coacht Tanja mensen individueel waarin de hond tijdens iedere bijeenkomst een belangrijk rol vervult. Zij volgde diverse opleidingen binnen de hondenwereld om zich ook op hondengedrag te specialiseren. Na vele ervaringen in het werk met mens en hond richtte zij in 2010 Take the Leash op.

Vanuit Take the Leash houdt Tanja zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van emotionele intelligentie, het verminderen van stress en het vergroten van persoonlijke effectiviteit. De hond is hierbij het instrument. Acties en reacties worden door de hond zichtbaar en voelbaar. Met haar P&O achtergrond en ervaringen binnen het bedrijfsleven weet zij een heldere vertaalslag naar het dagelijks leven en de werkvloer te maken.

 

Tanja van Doesburg
Tanja van Doesburg

Categorieën


Inzetbaarheid

Coaching en counseling individueel en groepen, maatwerk trainingen, workshops, Vergroten Emotionele Intelligentie, Verminderen van stress, Dromen realiseren.


Talen

Nederlands