DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Tulku Sonam

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Oost ontmoet West

Tulku Sonam Choedup Rinpoche (Tulku Sonam) is een authentieke Tibetaans Boeddhistische leraar. Geboren als jongste zoon in een familie van 11 kinderen in Minyak, een klein dorpje in Oost Tibet, werd hij op 9 jarige leeftijd herkent als de vierde reïncarnatie van Tulku Drachun Rinpoche.

Door zijn herkenning als Tulku kreeg hij de kans om zich verder te ontwikkelen en hiermee het leven van rondtrekkende nomadenkind vaarwel te zeggen.

In het beroemde klooster Sertu Larong Garl studeerde Tulku Sonam af aan de hogere studies in de Boeddhistische filosofie. Gedurende zijn verblijf hier ontving hij vele bekrachtigingen en initiaties uit de Sutra- Tantra en Dzogchen tradities.

Na het afronden van zijn studies op 23 jarige leeftijd keerde hij terug naar zijn geboortedorp, waar hij gedurende meer dan 3 jaar mediteerde in een hoge afgelegen grot. Hier ontstond ook de wens om naar India te vertrekken en om de Dalai Lama te ontmoeten. In 1998 vluchtte hij over de Himalaya van Tibet via Nepal naar India waar hij in Dharamsala de Dalai Lama ontmoette. Van hem ontving hij inwijdingen en bekrachtigingen uit de Boeddhistische tradities.

In Bodhgaya, de plaats waar de historische Boeddha de verlichting bereikte, ontmoette hij Penor Rinpoche het hoofd van de Nyingma-traditie. Deze nodigde Tulku Sonam uit om naar zijn Namdroling klooster in Zuid-India te komen en hier verder te studeren en onderricht te geven aan de jongen monniken.

Op uitnodiging van Westerse studenten die hij ontmoette in het Namdroling klooster, reist Tulku Sonam sinds 2006 geregeld naar Europa. Hiermee kwam zijn wens uit om de wijsheid van de Tibetaanse Boeddhistische traditie te delen met een westers publiek.

Door zijn verblijf voor langere tijd bij westerse families thuis en het geven van lezingen op allerlei plekken (van boeddhistische centra’s, yogaschools tot kerken en middelbare scholen) heeft hij een zeer goede indruk ontwikkelt van onze westerse manier van denken en leven en de specifieke problemen en vragen die zich hierbij voortdoen. De leringen van de Boeddha hebben een universeel karakter en worden op een open en praktische manier vertaald door Tulku Sonam.

Tulku Sonam verzorgt lezingen in Nederland waarbij de thema’s uiteenlopen van puur boeddhistisch zoals ‘the Wheel of Live’ tot meer algemene onderwerpen zoals ‘de Kunst van het geluk’

Tijdens privé consulten kan hij dieper ingaan op persoonlijke vragen en raad en advies geven.

In de Tibetaanse cultuur wordt veel gebruik gemaakt van speciale gebedsrituele (Puja’s) voor specifieke wensen en doeleinden. De gebeden hebben een krachtige energie en zijn weldadig voor de geest. De puja’s kunnen worden uitgevoerd ten behoeve van spirituele vooruitgang, maar ook ter bescherming, voor het vergroten van werelds geluk of het reinigen en beschermen van ruimtes of gebouwen. Tulku Sonam is een specialist in het goed uitvoeren van deze puja’s.

 

 

 

Tulku Sonam
Tulku Sonam

Categorieën


Inzetbaarheid

lezingen
individuele begeleiding
workshops
puja's

Talen

Engels
Tibetaans