DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Veronica Waleson

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Zoals Alice in haar verhaal soms te groot is om door de deur te kunnen en soms te klein om bij de sleutel te komen, zag ik hoe organisatiesystemen mensen beperken, maar ook tot bloei kunnen brengen.
De kunst is daarin je eigen weg te vinden en eigenaarschap over je talent te nemen. Ik werd coach en trainer en specialiseerde mij in talent- en teamontwikkeling.

Mijn thuisbasis vond ik in de positieve psychologie die als kernbegrippen autonomie, verbinding en eigen kracht met zich meedraagt.
Ik heb een ijzersterk vertrouwen in de creativiteit van mensen. Vaak gebruik ik in mijn voordrachten de ontwikkeling van kunstenaars als voorbeeld.
Sinds enige jaren ben ik ook schrijfcoach met als speciaal aandachtsgebied de autobiografie.
Je kunt niet aan een ander hoofdstuk beginnen zonder het vorige te begrijpen, is mijn motto.
Ik schreef er een artikel over en geef lezingen over de ontdekkingstocht door je eigen leven. Scripts uit het verleden beïnvloeden relaties en soms is het nodig om je script te herschrijven en jezelf daarmee een nieuwe toekomst te gunnen. Taal en beeld zijn de magische instrumenten van persoonlijke groei, vrijheid en verbondenheid. Maar deze instrumenten kunnen ons tevens beperken in ons streven naar geluk zowel als individu als met elkaar, zowel in ons privéleven als in ons werk.

Vaak biedt poëzie een ontsnapping uit de gevangenis waarin taal ons kan vasthouden. Samen met mijn partner organiseer ik in de zomer poëzievaarten.
Telkens zien we bijzondere dingen gebeuren tussen mensen die elkaar met de taal van de poëzie weten te bereiken. Het onzegbare wordt op een fijngevoelige manier zegbaar en dat schept een nieuwe inspirerende sfeer binnen relaties en tussen teamgenoten.
We hebben een bestand opgebouwd van meer dan honderd gedichten.
Daartussen bevindt zich poëzie van spirituele leiders, maar ook van moderne wereldse dichters.

Ook laat ik mij voor mijn voordrachten graag inspireren door wat ik in mijn werk als trainer en coach tegenkom.
Eén van die onderwerpen is integriteit. Integriteit betekent van oorsprong heelheid.
Hoe blijf je heel in een ambigue en complexe wereld, waarin de veranderingen zich snel achter elkaar en zelfs gelijktijdig voltrekken?
Als je een levendige en interactieve spreker of dagvoorzitter zoekt, ik sta je graag te woord.

‘It was much pleasanter at home, thought poor Alice, when one wasn’t always growing larger and smaller, and being ordered about by mice and rabbits. I almost wish I hadn’t gone down the rabbithole…and yet…and yet…and yet…’ Lewis Caroll, Alice in Wonderland

 

Veronica Waleson
Veronica Waleson

Categorieën


Inzetbaarheid

Trainer en coach in talent- en teamontwikkeling, facilitator, dagvoozitter, spreker, schrijfcoach, personal branding