DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Wolfgang Peppmeier

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Wolfgang Peppmeier is spreker, columnist, auteur en hoofdredacteur van een vakblad. Hij geeft lezingen, workshops en coachings in Nederland, België en Duitsland over o.a. imagovorming en werken met sterke kanten en kwaliteiten

Zijn Pepptalk’s staan voor inspirerende en herkenbare onderwerpen in workshops, lezingen en één-op-één gesprekken.

Klik door de site om nader kennis te maken, mail ons uw vraag of meldt u aan met de knop inschrijven. Om je aan te melden voor een workshop of lezing.

Veel onderwerpen van Wolfgang Peppmeier kunt u boeken als lezing of als workshop van een halve of een hele dag.

Onderwerpen

‘Werken aan je IK BV’

Dit is een workshop of lezing over personal branding en persoonlijke ontwikkeling. Geschikt voor o.a. ZZP’ers en mensen die meer zelfvertrouwen en zelfrespect willen ontwikkelen. In deze cursus gaat het om de directeur/eigenaar van je eigen Ik-BV. Wij zoeken ieder onze kernkwaliteiten, allergieën en valkuilen (kernkwadrant) en hoe we met onze uitdagingen in balans kunnen komen. Verder kijken we naar onze inspiratiebronnen, belemmeringen en voorwaarden om te kunnen zijn wie we graag willen zijn.

‘Anders denken en werken’

Een lezing met humor maar met een diepe en serieuze boodschap over de toekomstige mogelijkheden van de mens in de samenleving. De vraag is of de mens in dienst staat van de economie of de economie in dienst staat van de mens. Deze lezing is bijzonder geschikt voor congressen.

‘Motivatie door communicatie’

Deze workshop is geschikt voor teambuilding in het midden- en kleinbedrijf of voor service-medewerkers. Flexibiliteit, inlevingsvermogen en op tijd kunnen veranderen zijn de kwaliteiten van de toekomst. Motivatie heeft te maken met ‘iets in beweging brengen’ door het hebben van een motief. Maar waar naartoe moeten wij bewegen en wat zal een goed motief kunnen zijn? Communicatie is het medium om gemotiveerde medewerkers te krijgen. Mensen zijn gemotiveerd wanneer zij de emotionele waarde kunnen herkennen. Er zijn altijd manieren om iets beter te doen. Vind die uit, samen met je team. Niet meer probleemgericht denken maar oplossingsgericht. In deze motivatiecursus gaat het om de interactie tussen de eigenaar/bedrijfsleider/teamleider en de medewerkers.

‘De 10% formule’

In deze interactieve workshop, bedoeld voor ondernemers en medewerkers in het MKB maar ook voor ZZP’ers, werken wij met de medewerkers en of ondernemers en bedrijfsleiders concepten uit die de economische basis van de zaak zullen versterken. De 10% staat als symbool voor kwaliteitsverhoging in kleine en overschouwbare stappen.

‘Spreken in het openbaar’

Dit is een laagdrempelige workshop voor iedereen die zonder angst wil leren presenteren. Ook geschikt voor ZZP’ers en mensen die hun merk ‘IK’ duidelijker in de markt willen zetten.

Soms kom je er gewoon niet omheen om een presentatie te houden. Bovendien is het gewoon heel handig als je het wel kunt. Bijvoorbeeld als je een klein bedrijf hebt en je wilt jezelf beter promoten. Of je wilt binnen een bedrijf verder aan je carrière bouwen en tijdens vergaderingen makkelijker kunnen praten. Of je wilt gewoon in familie- en vriendenkring af en toe een speech houden.

Het is voor elk mens een kans om voor groepen te staan en je product, je bedrijf of jezelf te presenteren. Op dat moment heb je direct autoriteit. Wolfgang Peppmeier leidt u stap voor stap voorzichtig en zonder stress naar het doel.