DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Yvonne Toeset

Biografie  |   Boeken  |   Videos

Yvonne Toeset (1961)

Mijn carrière heeft verrassende wendingen genomen waarin ik uiteindelijk steeds dezelfde vragen probeerde te beantwoorden: wat maakt mensen tot wie ze zijn, wat beweegt ze, wat motiveert ze en wat belemmert ze?

Dansopleiding aan de balletacademie in Amsterdam. Dans was voor mij mijn expressiemiddel om gevoelens en verhalen over te brengen aan anderen.

Freelance actrice in theater, film en T.V.. Ik leerde karakters te onderzoeken en analyseren en ontdekte hoe mensen hun persoonlijkheid opbouwen. Gedachten en emoties en gedrag zijn daarbij leidend.

Rollenspelactrice voor bedrijven en organisaties. In ruim 15 jaar tijd heb ik met honderden mensen gewerkt in alle mogelijke settingen. Van baliemedewerker tot CEO en directeur, van basisvaardigheden in communicatie tot leiderschapsstijlen en assessments op hoog niveau. Ik had mijn eigen acteursbureau en bemiddelde rollenspelacteurs voor trainers en organisaties. In die jaren ontwikkelde ik mij ook als trainer en coach.

Master Practitioner Coach. De verdieping van het coachen in een één op één situatie beviel me erg goed. Dus ik ontwikkelde mij tot de coach die ik nu ben. Zichtbare resultaten behalen vanuit een concrete doelstelling geeft me voldoening. Om dat te bereiken samen is de kwaliteit van de verbinding heel belangrijk. Ik begeleid vanuit liefde en respect erop vertrouwend dat jouw wezen precies weet wat goed is voor jou. De weg van hoofd naar hart, van denken naar voelen en vertrouwen op je intuïtie. In een veilige omgeving kun je ook de pijnlijke stukken van jezelf onder ogen komen. Wanneer je deze hebt opgelost openen zich nieuwe mogelijkheden die jou laten groeien in je werk en op jouw levenspad.

EFT Master Trainer of Trainers. De effecten van negatieve emoties en gedachten heb ik altijd als het grootste probleem ervaren voor mensen, zowel voor mezelf als voor de mensen waar ik in al die jaren mee heb gewerkt. Ik miste een tool om juist dat aan te pakken. Met Emotional Freedom Techniques heb ik die tool gevonden. Met deze eenvoudige kloptechniek heb ik sinds 2004 ongelooflijke resultaten bereikt bij mijn cliënten. Jezelf kunnen bevrijden van angst, stress, nare herinneringen of ervaringen heeft voor veel van mijn cliënten hun leven drastisch veranderd. EFT is de beste methode tot nu toe die ik ben tegengekomen. Daarom geef ik deze methode ook graag door in workshops en via de professionals die ik opleid in EFT.

PA Karin Bloemen. Sinds het begin van onze carrières zijn we bevriend en hebben in dezelfde tijd onze opleiding aan de theaterschool in Amsterdam gehad. Het begeleiden van Karin bij haar optredens houdt mij in verbinding met mijn oude passie het theater. Ook treedt Karin vaak op voor bedrijven en weet ik goed wat de vraagstukken kunnen zijn in organisaties.

Auteur. Mijn creativiteit kon weer helemaal tot bloei komen toen ik besloot een boek te schrijven over EFT. Inmiddels zijn er twee boeken verschenen van mij bij uitgeverij Spectrum: Innerlijke rust met EFT en EFT Werkt!. In september 2014 verschijnt het derde boek, Stressmanagement met EFT, bij internetuitgever BookBoon.

Groei en transformatie is een innerlijk proces dat plaats kan vinden als er geen belemmeringen zijn die dit proces blokkeren. Deze belemmeringen bevinden zich meestal op de diepere lagen in onszelf, in ons onderbewuste. Het heeft dus meestal geen zin om deze belemmerende patronen op te willen lossen via ons bewuste denken. Het frustreert ons dat we het probleem in kaart hebben, maar geen oplossing vinden in ons logische, bewuste denken. We moeten dieper gaan, naar onze gevoelswereld om deze patronen bloot te leggen. Het lichaam kan negatieve patronen oplossen en loslaten, wanneer we in verbinding staan met de essentie van het probleem, daar waar het opgeslagen ligt; in ons onderbewuste. Met EFT kunnen we makkelijk deze diepte bereiken en ons lichaam klaar maken om los te laten. Wanneer negatieve patronen zijn opgelost voelen we ons vrij in ons denken en vrij in ons gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens zelf in staat is negatieve gedachten en emoties los te laten. EFT helpt ons een handje daarbij.

Voor welke begeleiding kun je bij mij terecht?

Je zoekt individuele begeleiding voor jezelf of medewerkers op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling, balans werk-privé, stressmanagement, emotionele blokkades of communicatieve vaardigheden.

  • Coaching: de coachtrajecten worden ondersteund door een internettool waardoor de effecten van de coaching meetbaar worden en doelen en resultaten zichtbaar worden gemaakt voor jou en de organisatie.

  • EFT consulten: wanneer gebeurtenissen in jouw leven een dermate impact op je hebben dat je hierdoor in je werk of privé leven belemmerd wordt.

Je zoekt een groepsactiviteit om EFT in te zetten of te ervaren.

  • Incompany EFT Workshops: ik biedt twee EFT workshops aan bedrijven, ‘Stressreductie met EFT’ en ‘Werken aan preventief verzuim met EFT’. Dit zijn een-daagse workshops waarin ik medewerkers leer hoe ze zelf EFT kunnen inzetten om hun stress direct te reduceren en fysieke klachten kunnen oplossen die een voorbode kunnen zijn van verzuim. Deze workshops kunnen gecombineerd worden met individuele begeleiding indien noodzakelijk.

  • EFT opleiding voor professionals: 5-daagse geaccrediteerde opleiding voor professionele begeleiders die je alle facetten leert om EFT toe te passen voor jezelf en anderen. Mogelijkheid tot internationale certificering na afloop van de opleiding. Hierna kun je de 3-daagse vervolgopleiding doen. Voor gecertificeerde EFT practitioners bied ik bijscholing en supervisie.

  • EFT Lezingen en presentaties: op verzoek geef ik lezingen over EFT die een interactief karakter hebben.

Yvonne Toeset
Yvonne Toeset

Categorieën


Inzetbaarheid

coaching
EFT consulten
workshops
EFT opleiding
lezingen


Talen

Nederlands
Engels