DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Weblog

Het lijkt wel een sprookje…

29-07-2015
Het lijkt wel een sprookje…

Over mijn eigen reis (en zoektocht) en mijn droom. Het lijkt wel een sprookje…Mijn droom kwam uit: O.a. Spreker bij Spiritual Sprekers. In goed gezelschap. Blij mee, trots op, enthousiast over en – last but not least - dankbaar voor.

Dit had Ondergetekende, Koos Groenewoud een aantal jaren gelden nog niet eens durven dromen…

SPREKEN: Hij is de afgelopen 5 jaar Ambassadeur van de stichting Greenleaf center for Servant-Leadership EUROPE geweest. Tijdens een van de eerste Ambassadeurs bijeenkomsten deelde hij de tafel met Lucas van Wees, lid van het landelijke bestuur van de NVP. Het gesprek ging uiteraard over leiderschap. Daar gingen zijn ogen van glimmen. Op enig moment zei Lucas tegen Koos ”Waarom ga je niet spreken?”. Zijn reactie ”Ik geef 1 x per jaar een gastcollege bij de NTHTV in Breda. Dat vind ik wel genoeg”. Of je het nu synchroniciteit noemt of “Toeval bestaat niet, het valt je toe”, (Paul de Blot) enige tijd later kreeg Koos een telefoontje van Marcus Evans of hij als keynote speaker in Cannes (NB ook nog 1 week voor het filmfestival) wou spreken voor 50 Europese en EMEA topmanagers, waaronder een aantal senior vice-presidents van o.a. Nokia, R.A.I., Adecco, Philips, DHL, Volkswagen e.a.

U zult begrijpen dat hij niet reageerde met “Ik spreek al 1 x per jaar en vind dat wel genoeg……”. Dat was zijn eerste optreden in het buitenland. Inmiddels staan (o.a.) op zijn (keynote) sprekers portfolio: International: Marcus Evans; Seminar FM & RE (Barcelona); Hanze Hogeschool (Groningen - NL), IFMA accreditation; EMBA Alumni R.S.M. (Erasmus University); sv Lunastrum, Workshop 50 students European Studies (The Hague).
 

SCHRIJVEN
Begin 2007 kreeg Koos van Rene Koenen van Facility Portal het verzoek om mijn ervaring te delen middels columns. Dat verzoek heeft geleid tot 7 columns. Ze zijn allemaal nog actueel, vandaar mijn besluit om ze te bundelen. Persoonlijk beleef in het meeste plezier aan de column “Verwachtingen”. Dat gaat over een teleurstellende persoonlijke ervaring met een leverancier (het verbouwen van een badkamer, waar ik overigens met aanmerkelijk minder plezier aan terugdenk ;-). De column past in mijn visie op mensen en klanten (volgens Jos Burgers, zijn dat overigens ook vaak mensen). Verder gaat het over:

• De wijze waarop we als bedrijf een eerste indruk maken bij de receptie;

• De manier waarop we omgaan met onze klanten;

• Servant Leadership;

• Professioneel handelen bij de helpdesk;

• Samenwerking tussen bedrijven (Blue Ocean);

• Het belang van zorgvuldig omgaan met sollicitanten.

PS: Een aantal columns zijn terug te vinden in het fraaie jubileum boek wat – onder redactie van Ron Brouwer – is uitgeven ter gelegenheid van het eerst lustrum van Facility Portal. Een woord van dank is overigens ook op zijn plaats. Ron Brouwer heeft de eindredactie van al mijn columns gedaan, alvorens hij zelf als columnist aan de slag ging bij Facility Portal.

Hij schreef ook 2 specials over leiderschap en besloot daar op 28 juli 2015 een WHITE GREEN paper van te maken, door er een artikel uit het magazine Leadership, een column over Dienend Leiderschap en de Facility Portal columns er aan toe te voegen:

http://www.slideshare.net/KoosGroenewoud/whitegreen-paper-aaa-triple-a-juli-2015?utm_source=slideshow&utm_medium=ssemail&utm_campaign=post_upload_view_cta

Inmiddels zijn we 7 jaar en meer dan 25 columns en recensies (o.a. de boeken van Jos Burgers) Zie:

http://www.managementboek.nl/boek/9789089651976/de-wet-van-snuf-jos-burgers#recensies s.v.p.

Verder recenseerde ik de boeken van Marga Hoek, Ben Tiggelaar, Jan Rotmans, Jaap Boonstra en Jan Jonker:

Veel van mijn recensies en columns zijn te vinden op:

http://www.beunited.nl/column/search/Koos%20Groenewoud

Verder schreef en schrijf ik voor:

Leadership Magazine, Managementsite, C.F.O. Magazine (Alex van Groningen) BP4M, HOGIAF Magazine, Contourium Magazine, Facility Management Magazine, Website Focus Conferences, FMI (FMN), Facto Mediabase, Facto Magazine, Facility Portal, Facility-Info, Lustrum uitgave F-MEX, Lerende Leiders, "Focus", het magazine van FIER-FM, de sites van www.BeUnited.nl en www.facilitaireinformatieonline.nl en de Library van Marshall Goldsmith.

Over spreken, schrijven, mijn passie en mijn persoonlijke missie:

http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf

Tot slot: Ons boek“AUTHENTIEKE Leiders, ECHTE Leiders”:

183Tips, inzichten en ervaringen over het NIEUWE LEIDERSCHAP (O.a. Robert K. Greenleaf en Marshall Goldsmith).

"Knap gedaan om zo’n makkelijk toegankelijk boek te schrijven. Want het is geen sinecure om van leiderschap een verhaal te maken. Jullie hebben dat heel goed gedaan”. Ben Verwaayen, voormalig CEO Alcatel-Lucent

“Een zeer warm aanbevolen boek over spiritualiteit van het leiderschap als een collectieve spirituele bewustwording. Geen boek om in een keer uit te lezen, maar een bladerboek om elke dag een stuk uit te lezen, te overdenken en te spiegelen.

Echt goede leiders zijn ook echte mensen, die met respect, verantwoordelijkheid en compassie voor zichzelf, voor anderen en voor hun omgeving in het leven staan”. Paul de Blot, hoogleraar Business Spiritualiteit Nyenrode

http://www.aaa-tfm.nl/AuthentiekeLeidersEchteLeiders.pdf

Bestellen (Alleen nog verkrijgbaar als e-book):

https://www.managementboek.nl/e-book/9789081925907/authentieke-leiders-echte-leiders-e-book-koos-groenewoud

Veel leesplezier en inspiratie gewenst!

Koos Groenewoud 06 2900 8353

AAA (Triple A) Van Management naar (NIEUW) Leiderschap / AAA Total Facility Management
Reacties:


Geef je reactie: