DEEP-sprekers

DEEP-sprekers
Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

Weblog

Publicatie Evelien Fokker in LEVEN! magazine

12-03-2015
Publicatie Evelien Fokker in LEVEN! magazine

Naam: Evelien Fokker
Leeftijd: 31
Eerste baan: Alfred’s Diner & Parktheater in Alphen a/d Rijn
Beroep: Eigenaar van De Gevoelige Snaar
Woon- en werkplaats: Leiden en omstreken
Burgerlijke staat: Alleenstaand
Grootste overtuiging: Eerst intentie, dan vorm.
Tip voor de mensheid: Laat je raken en vier het leven!

Eigen baas

Nu ben ik eigenaar en zelfstandig ondernemer. Naast focus en investeren, is het nu vooral ‘hart’ werken. Het geeft me veel voldoening om mijn talent in te zetten ten behoeve van een ander en te horen dat mijn werkwijze anderen raakt en inspireert. Verschillende mensen komen naar De Gevoelige Snaar; vooral nieuwsgierige mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust, inspiratie en een volgende (loopbaan)stap in hun leven. Ook zijn er aanvragen voor een muzikale toevoeging aan evenementen. Ik zet dan letterlijk en figuurlijk de toon.

Rust

Wat ik bied is een plek of moment waar mensen innerlijke rust kunnen ervaren. Middels coaching, workshops, lezingen en meerdaagse retraites begeleid ik mensen om in contact te komen met wat hen ten diepste beweegt. Wat wil je vooral wel en wat wil je niet meer? Hoe maak je dit onderscheid? Wat wil je het liefste leren of veranderen? Terplekke speel ik cello en zing ik; dit werkt verstillend. De inzichten komen vaak in die stilte. Antwoorden op vragen komen vanzelf en mensen weten hun volgende stap(pen). Dat geeft rust.

Bezinning

Mijn begeleiding stem ik af op de vraag en behoefte van de ander. Iedere keer is uniek, dat maakt het speciaal én persoonlijk. Naast momenten met muziek, yoga en stilte is de Latifa, een bezinningsoefening uit het Soefisme, ook effectief. Deze reis voor lichaam en geest leidt tot ontspanning, duurzame verandering en transformatie. Regelmatig organiseer ik ‘Muziek en Latifa’ workshops in Leiden en omgeving en retraites in kloosters en op andere mooie locaties.

Hier en nu

Zeer tevreden en dankbaar ben ik voor alles wat ik heb meegemaakt en voor iedereen die ik ben tegengekomen. De Gevoelige Snaar, cello, muziek, yoga, reizen, ontmoetingen, liefde … Ik blijf Ieren, mezelf ontwikkelen en mijn hart volgen. De reis tot nu was mooi en vol vertrouwen laat ik de toekomst me toekomen.

Ontwikkeling

Als meisje van drie wilde ik vioolspelen. Ik voelde de klanken in mijn lichaam en die ervaring is me bijgebleven. Op zesjarige leeftijd werd ik in het muziekschoolorkest verliefd op een cellist. Sindsdien speel ik cello en de liefde voor de cello is gebleven. Mijn passies zijn persoonlijke ontwikkeling en muziek. De studie organisatiepsychologie in Leiden combineerde ik met de minoren cello en kunst & zaken aan het Koninklijk Conservatorium. Muziek maken, mooie events organiseren en vooral mensen blij maken en laten ontspannen vormen de rode draad in mijn leven.

Talenten

Bij Bureau Zuidema was ik werkzaam als trainer en ik ondersteunde individuen en teams in het werken vanuit hun talenten. In aansluiting op deze werkervaring volgde ik aan de Pulsar Academie een verdiepende opleiding gericht op authenticiteit en op werken vanuit je grootste talent. Tijdens deze opleiding benoemde ik mijn eigen talent als ‘De Gevoelige Snaar’. Dit was een bijzonder en ontroerend moment. Licht uit, spot aan; als een bliksemflits. Ik wilde zelfstandige worden en mijn passies en talent combineren. Het logo was duidelijk; een muzikaal rustteken. Kort daarna bezocht ik de KvK.

 
Reacties:


Geef je reactie: